• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Memur emekli olursa silah ruhsat durumu ne olur?

Devlet memuru emekli olursa silah ruhsat durumu ne olur? Bütün bilgiler haberimizde.

Kültür-Sanat 15.10.2024 10:05:11 0
Memur emekli olursa silah ruhsat durumu ne olur?
Konuyla ilgili olarak EGM'ye bağlı İl EMniyet Müdürlüklerinden yapılan açıklama: Silah Ruhsatları verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 Yıl sonunda yenilenmesi gerekmektedir.

Müracaat esnasında getirilen evrakların geçerlilik süresi 6 aydır.

BULUNDURMA RUHSATI SAHİPLERİNE UYARILAR 

1- (Değişik: 02 Aralık 1999 99/13749 3.Md Madde 3- ) Bulundurma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olup, yenileme harcı alınmak şartıyla, her beş yılda bir yenilenir. Sürenin sona ermesinden bir ay önce tebligat için gerekli işlemler başlatılır. Zabıtaca doğrudan veya 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre yapılacak yazılı tebligattan itibaren altı ay içinde ruhsatlarını mevcut durumlarına bulundurma ruhsatı olarak yeniletmeyenlerin o silaha ait ruhsatı iptal edilerek, bu Yönetmelik hükümlerine göre devri sağlanır. Bu şekilde ruhsatı iptal edilen silah, hiçbir şekilde aynı şahıs adına yeniden ruhsata bağlanamaz.

Adreslerinde bulunamayan şahıslara 7201 sayılı Tebligat Kanununa istinaden ilanen tebligat yapılarak ruhsatları iptal edilir.

Yeni ruhsatın geçerlilik süresi, önceki ruhsata ait sürenin bittiği tarihten itibaren işlemeye başlar. Süresi biten taşıma ruhsatı, yenisi verilinceye kadar bulundurma ruhsatı yerine geçerlidir.

2. 6 ay içinde silah ruhsatı verilmesini engelleyen hallerden birine girdiğiniz takdirde durumu ruhsatı veren Birime bildirmeniz gerekmektedir

3. Ruhsatta yazılı olan iş veya ikamet adresinizin değişmesi halinde durumu ruhsatı veren makama bildirerek silah nakil belgesi almanız gerekmektedir.

4.Silahı M.K.E. Kurumundan satın aldığınız tarihten itibaren (60) gün içinde ruhsat almak üzere Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmelisiniz, ruhsat işlemlerini tamamlamadığınız takdirde hakkınızda 6136 SKM.ten adli işlem yapılır.

5. Silahınızı tamir, tespit ya da atış yapmak için bulundurduğunuz adresinizden çıkartacağınız zaman ya da adres değişikliğinde nakil belgesi almanız gereklidir ve bu belgede belirtilen gün ve saat haricinde silahınızı taşımamalısınız.

6. Bulundurma ruhsatlı silahınızı taşımanız halinde ruhsatsız silah taşıma suçundan hakkınızda adli işlem yapılır.

7- Ruhsatlı silah geçicide olsa bir başkasına verilemez. 

TAŞIMA RUHSATI SAHİPLERİNE UYARILAR 

1. (Değişik: 02 Aralık 1999 99/13749 3.Md Madde 3- ) Taşıma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olup, yenileme harcı alınmak şartıyla, her beş yılda bir yenilenir. Sürenin sona ermesinden bir ay önce tebligat için gerekli işlemler başlatılır. Zabıtaca doğrudan veya 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre yapılacak yazılı tebligattan itibaren altı ay içinde ruhsatlarını mevcut durumlarına göre taşıma ruhsatı olarak yeniletmeyenlerin o silaha ait ruhsatı iptal edilerek, bu Yönetmelik hükümlerine göre devri sağlanır. Bu şekilde ruhsatı iptal edilen silah, hiçbir şekilde aynı şahıs adına yeniden ruhsata bağlanamaz.

Adreslerinde bulunamayan şahıslara 7201 sayılı Tebligat Kanununa istinaden ilanen tebligat yapılarak ruhsatları iptal edilir.

Yeni ruhsatın geçerlilik süresi, önceki ruhsata ait sürenin bittiği tarihten itibaren işlemeye başlar. Süresi biten taşıma ruhsatı, yenisi verilinceye kadar bulundurma ruhsatı yerine geçerlidir.

2. Ruhsatınızın veriliş sebebi ortadan kalktığında ve (ruhsata mani durumlardan birine düştüğünüzde) durumu ruhsatı veren makama (Kanun'un değişik 6.maddesinin 1.fıkrası 3.cümlesinde belirtilen yükümlülüğü) (6) ay içine bildirmek zorunda ve ruhsatınızın yeni durumunuza göre tanzim edilmesini sağlamak zorundasınız. Aksi takdirde bir daha hiçbir silah ruhsatı alamazsınız.(Yönetmelik Md.16.i)

4. Silah ruhsatı verilmesini engelleyen bir durumunuzun olduğu herhangi bir şekilde öğrenilmesi yada ruhsat verilmesini engelleyen hallerden birine düşmeniz halinde ruhsatı veren makama bildirmek zorundasınız ve bu durumda ruhsatınız iptal edilir.

5. Ruhsatlı silah geçicide olsa bir başkasına verilemez.

6. Silahı M.K.E. Kurumundan satın aldığınız tarihten itibaren (60) gün içinde ruhsat almak üzere Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmelisiniz, ruhsat işlemlerini tamamlamadığınız takdirde hakkınızda 6136 SKM.ten adli işlem yapılır.
7. 6136 Sayılı Kanun'un Ek-1'nci maddesinde belirtilen; Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde ve bunların toplantı ve kongrelerinde, spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde, grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı’nca belirlenen yerlerde, silah taşımamalısınız, aksi halde ruhsatınız iptal edilerek bulundurma ruhsatına çevrilir.

KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA RUHSATI SAHİPLERİNE UYARILAR 

1. Ruhsatınız verildiği tarihten itibaren 'GÖREVİNİZİN DEVAMI SÜRESİNCE' geçerlidir.

2. Görevinizin sona ermesi ve ruhsat veriliş sebebinin ortadan kalkması halinde (6136 Sayılı Kanun'un değişik 6. maddesinin 1.fıkrası 2. cümlesinde belirtilen yükümlülüğü) (6) ay içinde ruhsatı veren makama bildirmekle yükümlüsünüz, aksi takdirde ruhsatınız iptal edilir ve bir daha adınıza ruhsat verilmez.
3. Ruhsatlı silah geçicide olsa bir başkasına verilemez.

4. Silahı M.K.E. Kurumundan satın aldığınız tarihten itibaren (60) gün içinde ruhsat almak üzere Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmelisiniz, ruhsat işlemlerini tamamlamadığınız takdirde hakkınızda 6136 SKM.ten adli işlem yapılır.

5. 6136 Sayılı Kanun'un Ek-1'nci maddesinde belirtilen; Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde ve bunların toplantı ve kongrelerinde, spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde, grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı’nca belirlenen yerlerde, silah taşımamalısınız, aksi halde ruhsatınız iptal edilerek bulundurma ruhsatına çevrilir.

EMEKLİ KAMU GÖREVLİSİ TAŞIMA RUHSATI SAHİPLERİNE UYARILAR

1. Ruhsatlı silah geçicide olsa bir başkasına verilemez.
2. Silahı M.K.E. Kurumundan satın aldığınız tarihten itibaren (60) gün içinde ruhsat almak üzere Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne müracaat etmelisiniz, ruhsat işlemlerini tamamlamadığınız takdirde hakkınızda 6136 SKM.ten adli işlem yapılır.
3. 6136 Sayılı Kanun'un Ek-1'nci maddesinde belirtilen; Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrenci yurtlarında, eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi parti toplantılarında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde ve bunların toplantı ve kongrelerinde, spor karşılaşma veya yarışmaların yapıldığı yerlerde, grev ve lokavt yapılan iş yerlerinde, TBMM ana binaları ile Meclis Başkanlığı’nca belirlenen yerlerde, silah taşımamalısınız, aksi halde ruhsatınız iptal edilerek bulundurma ruhsatına çevrilir.



Yorumlar
Dünya
Trump Yönetimi 36 Ülke Vatandaşlarına Daha Seyahat Yasağı Getiriyor. Türkiye listede var mı?
Dünya
Amerika'dan Farsça Hamlesi!
Dünya
11 Tehlikeli mahkum cezaevinden firar etti
Dünya
Estonya Yargı Sistemi: Dijitalleşme, Bağımsızlık ve Reformlar Işığında Güncel Bir Bakış
Dünya
Azerbaycan yargı sistemi ve bilinmeyen detaylar
Dünya
Türkmenistan Heyeti CTE'yi Ziyaret Etti
Dünya
Rusya Cezaevi Sisteminin: Yeniden Entegre Toplum Modeli
Dünya
ABD Cezaevi Sisteminin Güçlü Yönleri: Yeniden Topluma Kazandırma ve Güvenlikte Etkinlik
Dünya
ABD Yargı Sisteminin Bilinmeyenleri
Dünya
100 Avukat istifası dilekçesini imzaladı

Trump Yönetimi 36 Ülke Vatandaşlarına Daha Seyahat Yasağı Getiriyor. Türkiye listede var mı?

Amerika'dan Farsça Hamlesi!

11 Tehlikeli mahkum cezaevinden firar etti

Estonya Yargı Sistemi: Dijitalleşme, Bağımsızlık ve Reformlar Işığında Güncel Bir Bakış

Azerbaycan yargı sistemi ve bilinmeyen detaylar

Türkmenistan Heyeti CTE'yi Ziyaret Etti

Rusya Cezaevi Sisteminin: Yeniden Entegre Toplum Modeli

ABD Cezaevi Sisteminin Güçlü Yönleri: Yeniden Topluma Kazandırma ve Güvenlikte Etkinlik

ABD Yargı Sisteminin Bilinmeyenleri

100 Avukat istifası dilekçesini imzaladı

Adalet Bakanlığından 524 bin memura eğitim

CTE görevde yükselme sınav duyurusu

O çalışanlar için ek ders ücreti kaldırıldı

CEP Konferansı Antalya’da Sona Erdi

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor?

CTE ile Üniversite arasında protokol

Türkiye Adalet Akademisinde yeni dönem!

Sosyal medya paylaşımı ile verilen disiplin cezasına AYM'den karar

Deprem nedeniyle Tekirdağ ve Kocaeli'de okullar tatil edildi

DS Hizmetleri 20. Yıl Bölge Toplantılarının İkincisi İzmir’de Başladı

Adalet Sen’den maaş promosyonu açıklaması

Bayram tatili uzarsa memurların Temmuz ayı zam oranı düşer mi?

Konut Sigortası Ne Kadar Ödeme Yapar?

Yükümlüler "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Etkinliğine Katıldı

Temmuz ayı memur zamlı maaş hesabı

Hükümlülerin istihdamına yönelik protokol

2025 Temmuz Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Sendikadan Adliyede görev yapan üyelerine uygun fiyata ev fırsatı

Temmuz ayında memur maaşlarında artış ne kadar olacak?

1 milyon kişinin emekliliği iptal mi ediliyor?

Görevde yükselen hakim ve savcılar belli oldu

İcra müdür ve yardımcılarının atama kararnamesi tamamlandı

Açık cezaevine ayrılma yönetmeliği değişti

Yeni İnfaz Düzenlemesi Yolda: Gözler Ekim Ayına Çevrildi

Cezaevlerinde kurban bayramı açık görüş günleri belli oldu

İnfaz düzenlemesinde acele edildi: cezaevi kapasite aşım sorunu devam edecek

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

AK Parti’den Yeni İnfaz Paketi Adımı: Siyasi Partilerle Görüşmeler Başladı

Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Moral Konseri

3 Yeni Bölge İdare Mahkemesi Kurulacak

Türkiye, Avrupa DS Konfederasyonu Uzmanlık Grubu Toplantısında Temsil Edildi

AK Parti’den Ceza İnfaz Sisteminde Reform: Koşullu Salıverme Şartları Yeniden Tanımlanıyor

Yazı İşleri Müdürlerinin özlük haklarını ilgilendiren gelişme

Yeni İnfaz Yasası Yürürlüğe Girdi: 20 Bin Mahkuma Tahliye Umudu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Yargı Paketi açıklaması

AK Partili vekilden infaz düzenlemesi hakkında açıklama

Adalet Bakanından ‘uzlaştırma’ açıklaması

Adalet Bakanından infaz düzenlemesi açıklaması

Savcının şifresini çalan zabıt katibi sahte evrak düzenlemiş

İnfaz yasası TBMM’de, AK Parti’den açıklama geldi

DEM Parti: “Covid Yasasını Gündeme Alalım, Bayrama Kadar Meclis’ten Geçirelim”

10. Yargı Paketi Meclis Gündeminde: Neler Değişecek?

CHP’li isimden yeni infaz düzenlemesine tepki: sorunu çözmüyor

İnfaz düzenlemesi MHP ile DEM Parti görüşmesinde ele alındı

Cumhurbaşkanı: Yetkisini Kötüye Kullananın Gözünün Yaşına Bakmayız

TBMM’de Bu Hafta Yoğun Gündem: İnfaz Düzenlemesi Meclis’e Geliyor

İnfaz düzenlemesi bayramdan önce TBMM'ye gelir mi?

Adalet Bakanından infaz düzenlemesine ilişkin çıkan haberlere tepki

Adalet Bakanı: Yargı reformunda 264 hedef var

Ahmet Türk'ten 'Umut Hakkı' açıklaması

Adalet Bakanından İsrail'in saldırılarına tepki

Danıştay Tetkik Hakimi A.H. Otel Odasında İntihar Girişiminde Bulundu

Zincirleme Kaza: Başsavcı Yaralandı

Sedat Peker'e Kötü Haber

Pilotu yakarak öldüren DEAŞ'lı terörist yakalandı

İnfaz koruma memuru intihar etti

Uyuşturucu Operasyonunda 272 Torbacı Yakalandı

İçişleri Bakanlığından Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu hakkında açıklama geldi

Rusya Adalet Bakanı Konstantin Çuyçenko Ankara'da

DSM'lerden bağımlılığa karşı seminerler dikkat çekiyor