11018,75%-0,27
41,58% -0,01
48,85% 0,14
5145,11% 0,38
8351,72% 0,00
Aksaray’da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında yürek burkan haber geldi. Ankara-Niğde otoyolunda görevli jandarma minibüsüne arkadan çarpan bir minibüs nedeniyle 1 jandarma personeli şehit oldu, 1 sivil hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 08.00 sıralarında Ortaköy ilçesi Kümbet köyü yakınlarında yaşandı. Otoyolda görev yapan jandarmaya ait minibüse, seyir halindeki başka bir minibüs arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle iki araçta da ağır hasar meydana gelirken, minibüslerde bulunanlardan 1 asker olay yerinde şehit oldu. Aynı kazada 1 sivil de hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.
Kazanın ardından çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekipleri yaralıları olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alınırken, otoyolda ulaşım kontrollü şekilde sağlandı. Olayla ilgili detaylı inceleme başlatılırken, çarpışmanın nasıl gerçekleştiği ve sürücülerin kusur durumu araştırılıyor.
Uzmanlar, otoyollarda hız limitlerine uyulmaması ve dikkatsiz sürüş nedeniyle benzer kazaların sık yaşandığını belirtiyor. Aksaray’da yaşanan bu kaza da, trafik güvenliği ve kurallara uymanın hayati önemini bir kez daha gündeme getirdi.