-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,03
-
EURO
51,29% 0,01
-
GRAM ALTIN
6631,84% 0,15
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Geri dönüşüm fabrikasının ağır yükünü 'Tülay usta' taşıyor
- Kahramanmaraş'ta geri dönüşüm tesisindeki tekstil balyalarını forkliftle taşıyan 4 çocuk annesi Tülay Uzun, çalışma azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor
Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Sanayi Sitesi'ndeki Kipaş Geri Dönüşüm Tesisi'nde 2 yıl önce çalışmaya başlayan, 4 çocuk annesi Tülay Uzun, 40 kadının istihdam edildiği fabrikada forklift (ağır yük taşımada kullanılan iş makinesi) kullanan az olunca kolları sıvadı.
Geri dönüşüm tesisinde kadın meslektaşlarıyla tekstil atıklarının işlenerek ekonomiye kazandırılmasına öncülük eden Uzun, tonlarca ağırlıktaki atık balyalarını forkliftle taşıyarak meslektaşlarının işini kolaylaştırıyor.
- İşini severek yapıyor
Çalışmalarıyla meslektaşlarının takdirini kazanan Tülay Uzun, AA muhabirine, çocukluktan itibaren şoförlük sevdasının olduğunu, forklifti ilk başlarda çekinerek kullanmaya başladığını anlattı.
İşini severek yaptığını dile getiren Uzun, şöyle konuştu:
"Forklift kullanmayı çok seviyorum. Ben bir bayan olarak forkliftçi olmaktan gurur duyuyorum. Normalde forklift kullanmak erkek işi ama kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok ve bununla da gurur duyuyorum. Kadınlar forklift kullanabiliyor, pres yapabiliyor, balya alabiliyor, makine çalıştırabiliyor. Bu yükü de kadınlarımız kaldırabiliyor."
İşletmede uzman olarak çalışan Özlem Tepebaşılı da fabrikada çalışan 60 personelden 40'ının kadın olduğunu söyledi.
Fabrikanın her alanında kadın çalıştırmayı hedeflediklerini ifade eden Tepebaşılı, kadınlar olarak yıllık 11 bin ton tekstil atığının ekonomiye kazandırılmasına öncülük ettiklerini belirtti.
Tülay Uzun'un hemcinsleri tarafından takdir edildiğini dile getiren Tepebaşılı, "Tülay ustamız 2 yıl önce burada işe başladı. Tabii ki işletmemizin ağır yükünü Tülay hanım çekiyor. Forklift kullanma işi Tülay hanımda." diye konuştu.
-
1
Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor
-
2
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
3
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
4
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
5
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
6
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
7
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
8
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
9
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
10
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı

