10747%0,04
40,67% 0,07
47,11% -0,08
4395,50% 0,01
7037,45% 0,00
Dublörün Dilemması - Dublörün Dilemması Murat Menteş tarafından yazılmıştır. Kitaptaki ana karakterler Nuh Tufan, İbrahim Kurban ve Ferruh Ferman’dır.
Nuh Tufan
Nuh Tufan yetimhanede büyümüş ve albinodur. Arada halisünasyonlar görür ve esprili kişiliği vardır. Okulda albino oluşundan dolayı dışlanmıştır. Durumu iyi olan İbrahim Kurban ile arkadaşlıkları hala devam etmektedir. Nuh bir gün otobüste gelirken yanına oturan bir kıza aşık oluır ve aşkını ilan eder. Kızın adı Dilera Dilemma’dır. Bu kısım kitapta tekrar karşımıza çıkacak.
Nuh Tufan ve arkadaşı Baretta aynı evde kalır. Nuh bir gün eve geldiğinde karşı komşusunun köpeği Havana’yı evde görür. Profesör Umur Samaz’ın köpeğidir. Baretta köpeği kaçırmış ve sahibi Umur Samaz’a kimliğini belli etmeden para karşılığı köpeğini vereceğini söylemiştir. Nuh Tufan başta bu oyuna karşı gelse de sonra o da katılır. Umur Samaz istenilen parayı kısım kısım atar ve her seferinde biraz daha zaman ister. Bir gece köpeğe yürüyüş yaptırırken Havana kaçar ve sahibinin evine koşar. Umur Samaz köpeğin yanına gelirken birden bir araba gelir ve Umur Samaz ile Havana’yı öldürür. Bu olaydan sonra Nuh Tufan başka bir eve taşınır. Bir gün arkadaşı İbrahim Kurban onu evine çağırır ve bir teklifte bulunur. İbrahim Kurban, istediği insan kılığında maske yapabilmektedir. Bunu kullanmak isterler ve ilan verirler. Kendi dublörünü isteyen kişiler başvuracaktır ve Nuh’ta istenilen kılığa girecektir. İlan için Dr. Tornado bebek bezinin sahibi Ferruh Ferman arar ve görüşmek istediğini söyler. Nuh Tufan ve İbrahim Kurban yanına gider. Ferruh Ferman kekeleyerek konuşmaktadır. Ferruh çok yoğun olduğunu ve kendisinin yerine davetlere görüşmelere katılmasını istediğini söyler.
Nuh bu teklifi kabul eder ve İbrahim Kurban ona Ferruh Ferman maskesi yapar. Nuh albinoluğu gizlediği için maske işinden çok heveslidir. Maske hazırlanır ve Ferruh Ferman yerine geçer. Ferruh’un sevgilisi Dilera Dilemma ile buluşmaya gider ve önceden bahsettiğimiz otobüste karşılaştığı kız olduğunu görür ve bu iş ona daha cazip gelmeye başlar.
Ferruh Ferman’ın yerine kuzeninin düğününe katılır Nuh. Rıza Silahlıpoda Ferruh’u yani Nuh’u tehdit eder. Nuh, Ferruh Ferman’a Rıza’nın kim olduğunu sorar ama doğru cevabı almaz.
İbrahim Kurban
İbrahim Kurban, Ferruh Ferman’ın sınıftan arkadaşıdır ve durumu oldukça iyidir. Son zamanlarda namaza başlaması ve kendi halinde takılması ailesinin dikkatini çekmiştir. Odasına kapanıp çoğu zamanını kitap okumak ve maske hazırlamakla geçirir.
Ama Nuh’un hayatının tehlikede olduğunu anlayınca onu vazgeçirmeye çalışsa da Nuh bunu kabul etmez. Çünkü Dilera Dilemma ile sevgili aynı zamanda albinoluğu gizlidir.
İbrahim Kurban, Rıza Silahlıpoda’nın Ferruh’u öldürme planı yaptığını bu yüzden Ferruh Ferman’ın yerine Nuh Tufan’ı koyduğunu anlar.
Habib Hobo
Habib Hobo, Umur Samaz’ın öğrencisidir. Habib Hobo uçaktayken Umur Samaz’dan mesaj alır ve yanına uğramasını söyler. 1 saat içinde gideceğini söyleyen Habib Hobo tam taksiden inerken Umur Samaz ve Havana’nın vurulduğunu görür. Kimse farketmeden Umur Samaz’ın evine gider ve ekrana gördükleri karşısında çok şaşırır. Prof. Havana’nın gözüne kamera yerleştirmiştir. Baretta ve Nuh’un şantajından aslında haberi vardır. Ama Nuh Tufan profesörün dikkatini çektiği için onun hakkında yazı yazmaya karar verir.
Habib Bobo ise Prof. Yarım bıraktığı işi bitirebilmek için Nuh’u takibe alır. Onun Ferruh Ferman kılığına girdiğinden ve Rıza Silahlıpoda’nın onu öldüreceğinden haberdardır. Fraklı kılıklara girip Nuh’u takip eder. İbrahim Kurban bunu farkeder ve Habib Bobo’yu yakalar. Habib Bobo, İbrahim Kurban’a Nuh’un tehlikede olduğunu anlatır.
Ferruh Ferman
Ferruh, istemeyerek Roza Silahlıpoda ile evlenir. Roza ile bebekleri olmaz. Evlat edinmeyi düşünürler ama vazgeçerler. Bu durum Roza’nın alkole başlamasına neden olur. Ferruh ve Roza artık iyice kopmuştur ama Ferruh’un başında Roza’nın abisi Rıza vardır. Zengin olan Rıza Silahlıpo’da arkeolog olan Ferruh’a fabrika açmaya ister ve bebek bezi fabrikası kurarlar. Roza bu sırada trafik kazası geçirir ve komaya girer. Bundan sonra Ferruh, Roza’yı aldatır. Kardeşinin durumundan Ferruh’u sorumlu tutan Rıza Silahlıpoda onu öldürmeye karar verir. Bunu duyan Ferruh durumdan kurtulmak için Nuh’u tutar.
Nuh Tufan
Rıza Silahlıpoda’nın Ferruh Ferman’ı öldüreceği gün gelmiştir. Kutlama günü Nuh, Ferruh kılığında katılır. İbrahim Kurban ona hiçbir şeyden bahsetmemiştir. Ferruh Ferman kılığında kürsüye çıktığında silahlar patlamaya ve etraftan bir sürü Ferruh Ferman çıkmaya başlar. Nuh Tufan’ın yüzük parmağı kopar. Rıza Silahlıpoda ölür. O sırada Dilera Dilemma gelir ve maskesini çıkarır. Aslında oda okuldan arkadaşı Pembe Pepe’dir. Gizli ajandan olan Pembe Pepe, Ferruh Ferman kılığındaki Nuh Tufan’ı kurtarmak için gelmiştir.