• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Bakan Varank "Erişilebilir Bilim Projesi"nin tanıtımında konuştu

- 'Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baktığınızda, lafla çok şey yaptıklarını söylüyorlar ama icraata geldiğinde ortaya hiçbir şey koymadıklarını biz gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz. Şu çağrıyı yapıyorum; gerçekten belediy

Ekonomi 21.10.2022 14:21:07 0
Bakan Varank "Erişilebilir Bilim Projesi"nin tanıtımında konuştu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baktığınızda, lafla çok şey yaptıklarını söylüyorlar ama icraata geldiğinde ortaya hiçbir şey koymadıklarını biz gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz. Şu çağrıyı yapıyorum; gerçekten belediyecilik nasıl olur, vatandaşlarımıza hizmet nasıl olur görmek istiyorsanız başta İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere gelsin Bağcılar Belediyesini ziyaret etsin, Engelliler Sarayı'nı ziyaret etsin. Yalandan 150 günde 150 proje yazarak bu işler olmuyor." dedi.



Bağcılar Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) ortaklaşa yürüttüğü "Erişilebilir Bilim Projesi"nin tanıtımı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.



Bakan Varank, açılıştaki konuşmasında açılışı yapılan merkezin önemine işaret ederek, sosyal devlet anlayışıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Engelli bireylerin kendileri için önemine dikkati çeken, onların hayatlarını kolaylaştırmanın önemli olduğunu dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Geçenlerde kabine toplantısı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızın asgari ücret konusunda söylediklerini kamuoyuna aktarmıştım. Cumhurbaşkanımız o toplantıda 'Asgari ücretlileri enflasyona ezdirmememiz lazım.' diyerek geçtiğimiz Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zammın talimatını vermişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarının alım gücüyle ilgili endişesi, ortaya koyduğu gayret, Cumhurbaşkanımızın sadece bir tek olayla ilgili verdiği bir tepki değil. Aslında karakterinin de bir yansıması.

Recep Tayyip Erdoğan her zaman vatandaşlarının dertleriyle dertlenen kederleriyle kederlenen bir lider olmuştur. Başbakan olduğu dönemde, o ilk iktidara geldiği günden itibaren engelli kardeşlerimize gösterdiği ihtimam da aslında bu karakterinin bir yansıması. AK Parti hükümetleri her kesimin olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de ihmal edilmişliklerini bitirmek için yola koyulmuş ve çok önemli mesafeler kat etmiştir."

"Engelli kardeşlerimizin eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü kamu hizmetine kolaylıkla erişebilmesini hükümetlerimiz sağladı." diyen Varank şöyle devam etti:

"Okullarda kaynaştırma eğitimi alan engelli öğrenci sayısı 58 binden yaklaşık 400 bine, özel eğitim sınıflarında öğretim gören engelli öğrenci sayısı 8 kat artarak 50 binin üzerine çıktı. Bu aradaki farklar az rakamlar değil ama siz güzel kardeşlerimiz için ne yapsak yetmez biz bunun bilincinde olan bir iktidarız.

Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla evde bakım yardımı alan engelli sayısı 535 bine ulaştı. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımını da çok ciddi bir şekilde teşvik ediyoruz. Ulaşım araçlarına erişim, binalara erişim noktasında devrim niteliğindeki düzenlemeleri biz hayata geçirdik. Yaya geçidi, park gibi açık alanların engelli kardeşlerimiz tarafından erişilebilir olmasını bir tercih değil zorunluluk haline getirdik."

- "Kamudaki engelli işçi sayısı 130 bini aşmış durumda"

On binlerce atamayla engelli kişilerin çalışan bireyler olmasının önünü açtıklarına işaret eden Varank, kamudaki engelli işçi sayısının şu anda 130 bini aştığını dile getirdi.

Bakan Varank, rehabilitasyon, sosyal yardım, girişimcilik, sportif ve kültürel faaliyetler gibi geniş bir yelpazede pek çok düzenleme yaparak Türkiye'yi engellilerin ihmal edildiği, görmezden gelindiği, kapısının dahi çalınmadığı günlerden, engellilerin her daim gözetildiği ve desteklendiği bir ülke haline getirdiklerini söyledi.

Bakan Varank, son dönemde engelli vatandaşların çok büyük başarıları olduğunu anımsatarak, "En az sizin kadar bizler de mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Bu ülke insanının önü açılırsa gerekli şartlar ve imkanlar sağlanırsa her alanda zirveye çıkmak kaçınılmaz bir gerçek ve sonuç oluyor. Biz son dönemde inşa ettiğimiz alt yapıların, verdiğimiz desteklerin meyvelerini çok güzel bir şekilde alıyoruz. Hamdolsun uluslararası müsabakalarda dünya artık bizim engelli sporcularımızı konuşuyor." ifadelerini kullandı.

- "Projeyle seramikten, matematik ve strateji oyunlarına kadar 8 farklı atölye kurduk"

Bakanlık olarak da engelli vatandaşlara katkı sağlamak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Varank, bugün hayata geçirilen proje hakkında da şu bilgileri verdi:

"Bakanlığımıza bağlı İstanbul Kalkınma Ajansımızın desteği ile hayata geçirilen ve bugün bizleri bir araya getiren, Erişilebilir Bilim Projesi bunlardan sadece bir tanesi. Burada 2 milyon TL bütçeli projeyle, engelli kardeşlerimizin rekabetçiliğin anahtarı olan bilimle iç içe olmasını iç içe vakit geçirmesini hedefliyoruz. Projeyle seramikten, matematik ve strateji oyunlarına kadar 8 farklı atölye kurduk. Böylelikle kardeşlerimiz bilim üretme süreçlerine katılma şansını yakalamış olacaklar. Bu vesileyle sağlanan bu hizmetlerde, hardal tanesi kadar dahi payı olan herkese gerçekten şükranlarımı sunuyorum."

- "Yalandan 150 günde 150 proje yazarak bu işler olmuyor"

Engelliler için yapılan çalışmaların, hayata karışmalarının önemine dikkati çeken Bakan Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim belediyecilik anlayışımız bu, biz vatandaşımızla iç içe, onlarla bir ve beraber olarak, bize emanet edilen pozisyonlarda vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Halktan tarafa olduklarını söyleyenler, vatandaşlar için iktidara geldiğini söyleyen belediyeler var. İşte Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baktığınızda, lafla çok şey yaptıklarını söylüyorlar ama icraata geldiğinde ortaya hiçbir şey koymadıklarını biz gayet iyi bir şekilde görebiliyoruz.

Sadece laf salatasıyla, demagojiyle siyaset yapmaya çalışıyorlar. Ve ben bu kürsüden şu çağrıyı yapıyorum; gerçekten belediyecilik nasıl olur, vatandaşlarımıza hizmet nasıl olur görmek istiyorsanız başta İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere gelsin Bağcılar Belediyesini ziyaret etsin, Engelliler Sarayı'nı ziyaret etsin.

Yalandan 150 günde 150 proje yazarak bu işler olmuyor. Bakın dünya literatürüne temel atmama törenini sokan CHP'li belediye başkanı. Bunların bir hizmet diye bir derdi yok. Temel atmama töreni nedir ya? Ben vatandaşa hizmet etmeyeceğim demenin dünyaya ilan edilmesidir. Dolayısıyla biz vatandaşlarımızla Allah'ın izniyle yol yürümeye devam edeceğiz. Onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. En güzel işleri biz belediyelerimizle gönül belediyeciliğiyle yerine getireceğiz ve tekrar söylüyorum, Belediyecilik nasıl yapılır görmek isteyen özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları gelsinler Bağcılar Belediyesini ziyaret etsinler. Başkanımız onlara bir çay ısmarlar hem de vatandaşla bir araya gelmiş olurlar."

Bakan Varank konuşmasının ardından merkezdeki sınıfları ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.

- 36 farklı branşta 1.600 engelliye aile ortamında kurs imkanı sunuluyor

Verilen bilgiye göre, Bağcılar'da engelli bireyler ile ailelerinin kurs aldığı Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda 36 farklı branşta 1.600 engelliye aile ortamında kurs imkanı sunuluyor.

Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan 8 adet Erişilebilir Bilim Atölyesi'nde 3D Tasarım, STEAM 1, STEAM 2, Tekno Girişimcilik, Seramik Çamur, Akıl Strateji Oyunları, Yaşamdaki Matematik ile Tekno Terapi Merkezi bulunuyor.

Tanıtımda, TBMM'ye giren ilk görme engelli milletvekilliği Lokman Ayva, sanatçı Mustafa Topaloğlu ve Özgün de yer aldı.


Yorumlar
Dünya
Gazetecilere kötü haber: Trump vize sınırlaması getiriyor
Dünya
Başkan Trump’ın “İdam” Çıkışı Gerginliği Tırmandırdı
Dünya
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, farklı ülkeler ile görüşmeler gerçekleştirdi
Dünya
Ukrayna - Rusya Savaşında Ortaya Çıkan Yeni Plan
Dünya
Cezaevinde İsyan Çıktı: 31 Mahkum Öldü
Dünya
Tecavüz olayını ortaya çıkaran kadın savcı intihar etmek istedi
Dünya
Yunanistan’da konuşulan iddia: Türk ordusu 6 saatte Yunan ordusunu imha eder
Dünya
Cezaevinden Yanlışlıkla Serbest Bırakılan Hükümlülerden Biri Teslim Oldu
Dünya
Japonya’da Avukat, Savcı ve Hakim Adaylarını Ter Döken 20 Saatlik Sınav!
Dünya
Halen Görevde Olan En Yaşlı Cumhurbaşkanı Kaç Yaşında?

Gazetecilere kötü haber: Trump vize sınırlaması getiriyor

Başkan Trump’ın “İdam” Çıkışı Gerginliği Tırmandırdı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, farklı ülkeler ile görüşmeler gerçekleştirdi

Ukrayna - Rusya Savaşında Ortaya Çıkan Yeni Plan

Cezaevinde İsyan Çıktı: 31 Mahkum Öldü

Tecavüz olayını ortaya çıkaran kadın savcı intihar etmek istedi

Yunanistan’da konuşulan iddia: Türk ordusu 6 saatte Yunan ordusunu imha eder

Cezaevinden Yanlışlıkla Serbest Bırakılan Hükümlülerden Biri Teslim Oldu

Japonya’da Avukat, Savcı ve Hakim Adaylarını Ter Döken 20 Saatlik Sınav!

Halen Görevde Olan En Yaşlı Cumhurbaşkanı Kaç Yaşında?

Eğitim'de Sistem Yine Değişiyor!

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ara tatilde okullarda kamu hizmeti çalışmalarını sürdürdü

Üniversiteler skandal ilanlar yayınlamaya devam ediyor: ilan adayı tarif ediyor

Hukuk Fakültelerine Girişte Yeni Dönem: Başarı Sıralaması 100 Bine Çekiliyor

Adalet Sen’den GYS Hazırlığına Büyük Destek: “Bilgiyle Güçlen, Adaletle Yüksel”

Adalet Sen'den Üniversite Öğrencilerine Burs Müjdesi

Üniversitelerde Skandal İlanlar Sona Ermiyor: Kişiye Özel İlanlara Yenisi Eklendi

İnfaz ve Koruma Memurlarına Bilgi Yarışması

CTE 24 Sözleşmeli Destek Personeli Alımı İçin Sınav İzni Verdi

2025 YKS Ek Yerleştirme Tarihleri Açıklandı: Tercihler 25-30 Eylül’de Yapılacak

Tüm Memurlara Ek Zam Hazırlığı

Memurların Tepkisini Çeken 30 Bin TL'lik Zam Paketi İptal Edildi

Memurların Ocak Ayı Zam Oranı Yüzde Kaç Oldu?

O Bakanlık Memur Maaş Promosyonu Anlaşması İçin Rekor Rakam Açıkladı

Memurların Ocak Zammı İçin Bakan Şimşek’ten Güçlü İpucu: Enflasyon Tahmini Zam Oranlarını Netleştirdi

Ocak Ayında Memurlar Refah Payı Alacak Mı?

Ocak 2026 Memur Zammı Netleşiyor: Yüzde 19,78 Artış ve Taban Aylığa Ek Düzenleme Yolda

2026 Yılında Memurlar Ne Kadar Zam Alacak?

Ocak 2026 Memur Maaş Zam Oranı Yüzde Kaç Olacak?

Ocak Ayı Devlet Memurları Zamlı Maaşlar Kaç Para Olacak?

Uyuşturucu Suçlarında “Örgütlü Suç” Tartışması: Yargıtay’dan Keskin Kriterler

İcra Dairesince Satışa Çıkarılan Taşınır veya Taşınmaz İhalelerine Kimler Teminatsız Katılabilir!

Adli emanetlerde skandal sonrası kapsamlı denetim başlıyor

Adliyedeki Emanet Bürosu Soygununda Tutuklanan Memurun İfadesi Ortaya Çıktı

Sosyal medyada suç örgütü propagandası yapan 30 şüpheli yakalandı: İzmir merkezli geniş çaplı operasyonun detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Hakim ve Savcılara Mesaj: “Adaletin Menziline Aklın Rehberliğinde, Vicdanın Nezaretinde Yürüyün”

Adalet Sen'den Kamu Çalışanlarına Adil Ücret Çağrısı: "Tüm Memurlar Kapsanmalı"

Bakan Tunç’tan net mesaj: “Hakim ve savcıları hedef göstermek ifade özgürlüğü değildir”

Uyuşturucu Operasyonu: 455 Kişi Tutuklandı

AYM: Vejetaryen hükümlünün talebinin dikkate alınmaması hak ihlali

Yargı mensupları tehdit ediliyor mu? Adalet Bakanı açıkladı

Zabıt katibinin adliye hırsızlığı Devlet Bahçeli’nin gündeminde

Diyarbakır Adliyesi Emanet Deposu Soyuldu: Zabıt Katibi Tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç’tan “Futbolda Bahis” Soruşturmasına İlişkin Yeni Açıklama

11. Yargı Paketine Neşter Vuruldu: Kapsam Daraltılıyor, Daha Az Kişi Tahliye Olacak

Yeni Bir Adliye Soygunu Daha: Zabıt Katibi Silahları Çalmış

11. Yargı Paketi’nin İlk 15 Maddesi Komisyon’dan Geçti: Cezaevlerine Erken Tahliye ve Birçok Yasada Kapsamlı Değişiklik

Adliyede 25 kilo altın ve 50 kilo gümüş market arabasıyla dışarı çıkarılmış

Adliye Emanet Deposunu Memur Soydu: 150 Milyonluk Vurgun

Hakim ve Savcılar Yeni Zam Düzenlemesine Dahil Edilecek Mi?

Bakan Tunç: “11. Yargı Paketi, 12 Kanunda Değişiklik Getiren 38 Maddelik Kapsamlı Bir Düzenleme”

11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu’ndan Geçti

11. Yargı Paketi Meclis’te: Emekli Savcı Bülent Cansu’dan Çarpıcı Değerlendirme – Covid Düzenlemesi Yeniden Gündemde, Cezaevlerinde Mesai Başladı

Kabine Toplantısı Beştepe’de Başladı

12. Yargı Paketi İçin Geri Sayım Başladı: Bakan Tunç’tan Yeni Düzenlemeler İçin Önemli Mesajlar

Bu Hafta TBMM'de Hangi Konular Görüşülecek?

11. Yargı Paketi’nin Son Hali Netleşti

Cezaevleri Kapasitesi Ne Durumda? CHP'li Vekil Açıkladı

Savcılıktan CHP İçin Kapatma Bildirimi Geldi!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor: Gündemde Hangi Konular Var?

Adliye soygununda yeni gelişme: 10 kişi gözaltına alındı

Cezaevi nakil aracı devrildi: 2’si ağır 9 yaralı

Zabıt Katibinin 154 Milyonluk Vurgununda Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Evli adamla birlikteyken yakalandı: Binanın camından sarkarak kaçmaya çalıştı

Devlet Memurlarına Operasyon: 21 Gözaltı

Cezaevi nakil aracı kazaya karıştı: 23 yaralı

Fabrika sahibi cezaevinde kalp krizi geçirip vefat etti

Herkes 11’inci Yargı Paketini Konuşurken Adalet Bakanı 12’nci Yargı Paketini Açıkladı

Adalet Sen’den Güneydoğu Çıkarması

Prof. Dr. İzzet Özgençten AYM Başkanı Özkaya’ya Sert Eleştiri: “Bağlayıcılığı Yok Saymak Anayasa İhlalidir”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8