Bakan Kurum, Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları tanıtımında konuştu

- 'İstanbul'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz olan hiç kimse eserden bahsedemez' - 'Beceriksizler, işte bu liyakatsizlerin elinde İstanbul'umuz maalesef bu bizim çöp, çamur, çukur sürecinden a

Genel 15.04.2023 20:28:06 0
Bakan Kurum, Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları tanıtımında konuştu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz olan hiç kimse eserden bahsedemez." dedi.



İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı olan Kurum, ''Pendik Orta Mahallesi ve Dumlupınar Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Çalışmalarının Tanıtımı'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu yıl ramazanı buruk yaşadıklarını, depremler nedeniyle evlerini, ocaklarını yitirenler olduğunu ve bayramı evinde geçiremeyecek 100 binlerce kişinin bulunduğunu söyledi.



Kurum, depremden etkilenen 11 ilde 319 bini bir yılda olmak üzere toplamda 650 bin yeni konut yaparak, açılan yaraları saracaklarını ifade etti.

Toplumları, medeniyetleri kaynaştıran İstanbul'a 21 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yatırımlarıyla, hizmetleriyle ihya çalışmaları yaptıklarını kaydeden Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"İnşaat çalışmaları yaptık ve sevdalısı olduğumuz bu aziz şehri dünyanın en büyük yatırımlarıyla tanıştırdık. İşte bugün de durmadan, yorulmadan, dinlenmeden 39 ilçemizin tamamında 93 bin konutumuzun dönüşümünü, büyük İstanbul dönüşümünü yine kararlılıkla sürdürüyoruz. Fikirtepe'de kangren haline dönmüş bir dönüşüm işimiz vardı. Gittik ve orada vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için bir irade ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gittik ve orada hızlı bir şekilde 15 bin konutun yeniden inşasına başladık. Ve inşallah pazartesi günü de ilk konutlarımızın anahtarlarını vermek suretiyle orada kardeşlerimizin bir nebze de olsa o sorunlarını, acılarını, problemlerini dindirebilecek bir adımı, bir iradeyi koymuş olduk."

Esenler'de de 60 bin konutluk akıllı şehri inşa ettiklerini, 2 bin 200 konutun yapımını tamamladıklarını ve etaplar halinde konutların teslimini yapacaklarını aktaran Kurum, İstanbul genelindeki kentsel dönüşümle ilgili süreci anlattı.

- "Sabırla projelerin yapılması için bizlere destek oldunuz"

Pendik'teki Orta ve Dumlupınar mahalleleriyle ilgili konuşan Kurum, "Ama sabırla hem belediyemizle hem buradaki muhtarlarımızla birlikte bu projelerin yapılması için bizlere destek oldunuz. Ve işte bugün de kentsel dönüşüm projesini 142 bin metrekarelik bir alan, o alanda yapacağımızın sözünü sizlere vermiştik. Ve işte iki etapta bin 747 konut ve 281 dükkanımızın ihalelerini yaptık, sözleşmelerini imzaladık. Ve bugün de Orta ve Dumlupınar mahallelerimizdeki konutlarımızın inşa çalışmalarını sizlerin rızasıyla, destekleriyle, dualarıyla inşallah birazdan hep birlikte gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurum, burada yine bir söz verdiklerini belirterek, ''İnşallah 1400 araçlık otoparkımızla, sosyal donatılarımızla birlikte konutlarımızı da bitirip 16 ay sonra sizlere teslim edeceğiz. Yine buraya geleceğiz ve o zaman da inşallah mahalledeki kardeşlerimizin evlerinde misafir olacağız. Onların hayır duasını alacağız. Büyük bir coşkuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte anahtarlarınızı teslim edeceğiz." dedi.

Şahintepe'de 400 bin metrekarelik alanda tapu sorunlarının olduğunu hatırlatan Kurum, çözüm için Milli Emlak Genel Müdürlüğüyle çalışma yürüttüklerini ve mülkiyet sorunlarını tamamen çözeceklerini aktardı.

Kurum, bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Pendik'te 168 eserin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, ilçe için planlanan projeleri anlattı.

Pendik'te afet riskini sonlandırana kadar dönüşüm çalışmalarına devam etmek istediklerinin altını çizen Kurum, şöyle konuştu:

"Burada vatandaşımızla birlikte Pendik'in en güzel, en kıymetli alanında riskli binaları ortadan kaldıracak bu iradeyi hep birlikte ortaya koymuş olduk. İkincisi, yine Pendik Merkez bölgesi, Çarşı Mahallemiz. Burası da gerçekten riskli binaların olduğu bir alan. Bu alanı da yenileme kararı aldık. Bu kapsamda belediye binamızın da olduğu alanı rezerv konut alanı olarak kullanacağız. Genel olarak bir kat ilave imar hakkı verdiğimiz Pendik Merkez bölgesi, Çarşı bölgesi daha dirençli, daha modern hale gelecek."

- "Vatandaşımızın dönüşümdeki problemlerini tek tek ortadan kaldırdık"

Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesine de değinen Kurum, "Ertuğrul Gazi Mahallemizdeki plan ve kentsel dönüşüm projemizi de inşallah başlatıyoruz. Burada toplamda 4 bin 500 gecekondumuzun yer aldığı mahallemizde hem rezerv alan ilanı yaptık hem de buranın imar planlarını onayladık ve vatandaşımızın dönüşümdeki problemlerini tek tek ortadan kaldırdık." dedi.

Kurum, Güzelyalı sahiline Millet Bahçesi kazandıracaklarını aktararak, yaklaşık 120 bin vatandaşın bu bahçeden istifade edeceğini dile getirdi.

- ''Eserlerimizi sözümüzün önüne geçirdik"

21 yıldır, aziz milletin önüne çıkarılan bütün engelleri bahane üretmeden kaldırdıklarını vurgulayan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz olan hiç kimse eserden bahsedemez. Eser siyasetinden bahsedemez. Beceriksizler, işte bu liyakatsizlerin elinde İstanbul'umuz maalesef bu bizim çöp, çamur, çukur sürecinden aldığımız, güzelleştirdiğimiz İstanbul'umuz daha da geriye gidiyor. Ama biz birileri gibi laf kalabalığı hiçbir zaman yapmadık. Sözümüzü eserin önüne hiçbir zaman koymadık. Aksine eserlerimizi sözümüzün önüne geçirdik."

Bakan Kurum ve beraberindekilerin butona basmasıyla Orta ve Dumlupınar mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün temeli atıldı.


Yorumlar

Bakan açıkladı: 284 Hacker gözaltına alındı

Devrim Niteliğinde Yeni Yapay Zekâ Cihazı: 2026’da Geliyor!

TikTok'ta Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yöntemleri: 2025 Güncel Rehber

Instagram’da Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yolları: 2025 Güncel Stratejiler

B-2 Hayalet Bombardıman Uçağı: Gökyüzünün Görünmez Devi ve Stratejik Gücü

Süpersonik Uçaklar Sivil Havacılığı Yeniden Şekillendirebilir mi?

Süpersonik Uçaklar Hangileri? Süpersonik Uçakların Detaylı Listesi

Ses Hızını Aşan Uçaklar Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Concorde Neden İptal Edildi? Tekrar uçacak mı ?

Boom Overture Ne Zaman Uçacak? İşte Yeni Nesil Süpersonik Uçak Hakkında Her Şey

İran'da 3 Casus Cezaevinde İdam Edildi

İsrail, Tahran’daki Evin Cezaevi’ni Hedef Aldı: Hava Saldırısı Gerçekleştirildi

Trump Yönetimi 36 Ülke Vatandaşlarına Daha Seyahat Yasağı Getiriyor. Türkiye listede var mı?

Amerika'dan Farsça Hamlesi!

11 Tehlikeli mahkum cezaevinden firar etti

Estonya Yargı Sistemi: Dijitalleşme, Bağımsızlık ve Reformlar Işığında Güncel Bir Bakış

Azerbaycan yargı sistemi ve bilinmeyen detaylar

Türkmenistan Heyeti CTE'yi Ziyaret Etti

Rusya Cezaevi Sisteminin: Yeniden Entegre Toplum Modeli

ABD Cezaevi Sisteminin Güçlü Yönleri: Yeniden Topluma Kazandırma ve Güvenlikte Etkinlik

Bakan Yusuf Tekin’den LGS, Kıyafet Yönetmeliği ve Yeni Müfredat Açıklaması

MEB'den Öğretmenlere Haziran Seminerlerinde Esneklik: Farklı İl ve İlçelerde Katılım İmkânı

Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı'nda Alarm Zilleri: Mezunların Yalnızca %23,8’i Başarılı Oldu!

Adalet Bakanlığından 524 bin memura eğitim

CTE görevde yükselme sınav duyurusu

O çalışanlar için ek ders ücreti kaldırıldı

CEP Konferansı Antalya’da Sona Erdi

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor?

CTE ile Üniversite arasında protokol

Türkiye Adalet Akademisinde yeni dönem!

Emekliye Ek Zam Müjdesi! En Düşük Aylık İçin Yasal Düzenleme Meclis’e Geliyor

2025 Temmuz Zamları Netleşiyor: Memur ve Emekliye Yüzde 15,84 Artış Geliyor mu?

Maaş Promosyonu Dinen Caiz Mi? Diyanet'in Cevabı Haberimizde

Memur maaş promosyonunda 89 bin 800 TL’lik anlaşma

Araç muayene istasyonları 20 yıllığına o firmaya geçti!

Memurların promosyon anlaşmaları peş peşe geliyor: Son anlaşma 84 bin TL

3 Yıl için 80 Bin TL promosyon anlaşması imzalandı

Kamu işçilerinin zam pazarlığında kritik tarih belli oldu

Memur ve Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? 2025 Zam Oranları ve Enflasyon Farkı Belli Oluyor

Temmuz ayında memur maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

Türk Vatandaşları Schengen Vizesinde Zorluklarla Karşılaşıyor: Öğrenciler En Çok Etkilenen Grup

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında 36 Kişi Etkin Pişmanlık Hükmünden Yararlandı

Avukata Saldırı: Yüzüne 14 Dikiş Atıldı, 4 Kişi Suçu Üstlenmek İstedi

İnfaz koruma memuru kavgayı ayırdı, araç altında kalıp vefat etti

Ekrem İmamoğlu'na savcılara hakaretten dava açıldı

Kadın mahkumun evinden ceset çıktı

Bilirkişilerin olduğu araç şarampole yuvarlandı: 5 ölü

ByLock kullanan cezaevi personeli gözaltına alındı

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı hakkında tutuklama talebi

75 İlde Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 311 Gözaltı