AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı'nda konuştu

- 'Denetime daha çok zaman ayıracağız. Özellikle büyükşehirlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, sahil şehirlerinde fahiş kira artışlarının üzerine üzerine gideceğiz. Gıdalardaki fırsatçıların üzerine üzerine gideceğiz. Ve bu meseleyi

Politika 26.05.2023 00:35:08 0
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı'nda konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, denetime daha çok zaman ayıracaklarını belirterek "Özellikle büyükşehirlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, sahil şehirlerinde fahiş kira artışlarının üzerine üzerine gideceğiz. Gıdalardaki fırsatçıların üzerine üzerine gideceğiz. Ve bu meseleyi milletimizin gündeminden çıkaracağız." dedi.



Sultanbeyli Belediyesince düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, vatandaşlardan kimisinin çay, fındık toplamaya ya da köye gideceğini dile getirip 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunu işaret ederek işlerin birkaç gün bekleyebileceğini ancak Türkiye'nin gelecek 5 yılının beklemeyeceğini söyledi.



Yıldırım, "Bakın bu seçim dolayısıyla mevsimlik milliyetçileri gördük. 14 Mayıs'tan önce PKK, FETÖ terör örgütlerinin yana tutuşa, 'Aman Kemal Bey kazansın.' diye bas bas bağırdıklarını gördük değil mi? Hatta bunlarla kalmadı. Arkasında onların ipini ellerinde tutanlar, emperyal ülkeler, sömürgeci ülkeler de aynı şeyi yaptılar. 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun'. Çünkü Tayyip Erdoğan, onların bu bölgedeki planlarını bozan adam." ifadesini kullandı.



Mültecilerin küresel bir mesele olduğunun altını çizen Yıldırım, Suriye vatandaşlarının üçte birinin kendi topraklarında, kalanının Türkiye, Ürdün ve Lübnan'da olduğunu, aynı şekilde Ukrayna'da savaş çıktığını ve 15 milyon insanın civardaki ülkelere gittiğini belirtti.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet İttifakı... Millet İttifakı değil, ben onlara menfaat ittifakı diyorum. Kardeşim daha seçim yok ortada. Ortaya düşmüşler, her şeyi paylaşmışlar. Kavga ediyorlar daha seçim olmadan. 'Sen mi bakan olacaksın, ben mi bakan olacağım?' Cumhurbaşkanı yardımcılıklarını böyle ulufe gibi dağıtıyorlar. Biz bu anayasa değişikliğini yaparken 'Birden fazla cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.' dediğimizde bizi yerden yere vurdu. 'Kim bilir belki de 10 tane atayacaksınız. Her birine bir makam aracı vereceksiniz. Her birine bir makam odası vereceksiniz'. Öztrak, arpalık diye başımızın etini yedi. Meğer biz onun için yapmışız. Cumhurbaşkanımız seçildi. Bir tane ile idare etti 5 sene. Daha bunlar seçilmeden, milletten yetki almadan 7 tane dağıttılar. 5 tane de münhal duruyor ceplerinde. Onu da daha sonra açıklayacaklar. Ama ömürleri yetmeyecek. Pazar günü bütün hayalleriyle birlikte bay bay deyip gidecekler."

Terörün kontrol altına alındığını belirten Yıldırım terör örgütü yüzünden Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasının en az 50 yıl geciktiğini ifade etti.

Yıldırım, "Eğer bu terör olmasaydı, bu kaynaklarımızı yok etmeseydi, şehitlerimiz olmasaydı, maddi kayıplarımız olmasaydı, bugünkü geldiğimiz noktanın üç kat daha ilerisinde... Ama son 15 yıldır terörü kontrol altına aldık. Can korkusu, terör ne Doğu'da, ne Batı'da ne Kuzey'de ne Güney'de ülkemizin, milletimizin bir numaralı sorunu olmaktan çıktı. Herkes her yere istediği gibi gidiyor. Ticaretini yapıyor, ziyaretini yapıyor." diye konuştu.

- "Gıdalardaki fırsatçıların üzerine üzerine gideceğiz"

Ekonomiye yoğunlaşacaklarını ifade eden Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

"Denetime daha çok zaman ayıracağız. Özellikle büyük şehirlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, sahil şehirlerinde fahiş kira artışlarının üzerine üzerine gideceğiz. Gıdalardaki fırsatçıların üzerine üzerine gideceğiz. Ve bu meseleyi milletimizin gündeminden çıkaracağız. Enflasyon, olabilecek en kötü şeydir. Benim yaşımdakiler bilir. Yüzde 135, yüzde 140 enflasyonlar, yüzde 7 bin faizleri bilir. Gençler, bizimle doğanlar, 2000'de doğup bu yaşlara gelenler bilmez. Çünkü onlar AK Parti iktidarından başkasını görmediler. Biz, kötülerin kötüsünü de gördük, bugünlere geldik. Tekrar o günlere gitmemek için daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha hızlı karar almamız gerekiyor. Bunu yapacak da tecrübedir. Bu tecrübe de bizde var, liderimizde var, Recep Tayyip Erdoğan'da var.

Onun için birinci hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek. Zaten aşağı doğru gelmeye başladı. 60'lardan, 70'lerden bugün 40 seviyelerine geldik. Daha da düşecek. 'Ya enflasyonu boş ver, biz paraları arttıralım.' dediğiniz zaman en büyük felakettir. Hiçbir zaman arkasından yetişemezsiniz. Önemli olan enflasyonu kontrol altına almak, ondan sonra da vatandaşımıza enflasyonun üzerinde refah sağlamak."

Toplantıya AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Tombaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Yorumlar

Bakan açıkladı: 284 Hacker gözaltına alındı

Devrim Niteliğinde Yeni Yapay Zekâ Cihazı: 2026’da Geliyor!

TikTok'ta Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yöntemleri: 2025 Güncel Rehber

Instagram’da Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yolları: 2025 Güncel Stratejiler

B-2 Hayalet Bombardıman Uçağı: Gökyüzünün Görünmez Devi ve Stratejik Gücü

Süpersonik Uçaklar Sivil Havacılığı Yeniden Şekillendirebilir mi?

Süpersonik Uçaklar Hangileri? Süpersonik Uçakların Detaylı Listesi

Ses Hızını Aşan Uçaklar Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Concorde Neden İptal Edildi? Tekrar uçacak mı ?

Boom Overture Ne Zaman Uçacak? İşte Yeni Nesil Süpersonik Uçak Hakkında Her Şey

Gürcistan’da Muhalefet Baskısı Derinleşiyor: Nika Gvaramia'ya 8 Ay Hapis Cezası

Cezaevine Hava Saldırısında 71 Mahkum Hayatını Kaybetmiş

İran'da 3 Casus Cezaevinde İdam Edildi

İsrail, Tahran’daki Evin Cezaevi’ni Hedef Aldı: Hava Saldırısı Gerçekleştirildi

Trump Yönetimi 36 Ülke Vatandaşlarına Daha Seyahat Yasağı Getiriyor. Türkiye listede var mı?

Amerika'dan Farsça Hamlesi!

11 Tehlikeli mahkum cezaevinden firar etti

Estonya Yargı Sistemi: Dijitalleşme, Bağımsızlık ve Reformlar Işığında Güncel Bir Bakış

Azerbaycan yargı sistemi ve bilinmeyen detaylar

Türkmenistan Heyeti CTE'yi Ziyaret Etti

Bakan Yusuf Tekin’den LGS, Kıyafet Yönetmeliği ve Yeni Müfredat Açıklaması

MEB'den Öğretmenlere Haziran Seminerlerinde Esneklik: Farklı İl ve İlçelerde Katılım İmkânı

Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı'nda Alarm Zilleri: Mezunların Yalnızca %23,8’i Başarılı Oldu!

Adalet Bakanlığından 524 bin memura eğitim

CTE görevde yükselme sınav duyurusu

O çalışanlar için ek ders ücreti kaldırıldı

CEP Konferansı Antalya’da Sona Erdi

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor?

CTE ile Üniversite arasında protokol

Türkiye Adalet Akademisinde yeni dönem!

Yapı Kredi’den Emeklilere Rekor Promosyon Fırsatı: 27 Bin TL’ye Kadar Nakit Ödül!

Tayini Çıkan Öğretmenlere Yeni Görev Yerlerinde Promosyon Ödemesi Yapılmıyor: Promosyon Mağduriyeti Artıyor

Emeklilere 25 Bin TL Maaş Promosyonu Müjdesi

700 Milyon Dolarlık Bitcoin’i Çöpe Attı, Şimdi Çöplüğü Satın Almak İstiyor!

Memur ve Emekliler Temmuz Zammına Odaklandı: Gözler TÜİK’in Haziran Enflasyon Verilerinde

Bir Kişi Aynı Anda İki Bankadan Maaş Promosyonu Alabilir mi? İşte Detaylar

Bankalar Maaş Promosyonlarını Neden İptal Eder? İşte Sebepleri ve Detaylar

Bankalardan Ucuz Kredi Almak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Maaş Promosyonlarında Yeni Anlaşma: 90 Bin TL Barajı Geçildi Mi?

VakıfBank'dan maaş promosyonu açıklaması

İzmir Barosu’ndan Şafak Operasyonu Eleştirisi

FETÖ'ye operasyon: 156 kişi yakalandı

Daha önce Cezaevinde bulunan 2 eski mahkum, infaz koruma memurunun kolunu kırdı

Kız isteme kavgasında polis memuru hayatını kaybetti

Türk Vatandaşları Schengen Vizesinde Zorluklarla Karşılaşıyor: Öğrenciler En Çok Etkilenen Grup

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında 36 Kişi Etkin Pişmanlık Hükmünden Yararlandı

Avukata Saldırı: Yüzüne 14 Dikiş Atıldı, 4 Kişi Suçu Üstlenmek İstedi

İnfaz koruma memuru kavgayı ayırdı, araç altında kalıp vefat etti

Ekrem İmamoğlu'na savcılara hakaretten dava açıldı

Kadın mahkumun evinden ceset çıktı