• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'nda konuştu

- 'Sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil onun da üstünde terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler, sebepler ortadan kalkarak ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle m?

Genel 25.11.2022 18:00:18 0
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'nda konuştu
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil onun da üstünde terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler, sebepler ortadan kalkarak ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz." dedi.



Eyüpsultan Belediyesince "100. Yılında İstiklal Harbi" temasıyla Eyüpsultan İlçe Müftülüğü Diyanet Sitesi Seminer Salonu'nda düzenlenen Uluslararası 15. Eyüpsultan Sempozyumu'nun açılışına katılan Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, Eyüpsultan'ın tarihiyle İstanbul içerisinde ayrı bir yeri ve öneminin olduğunu anlattı.



Kurtulmuş, geçmişle gelecek arasındaki bağı kurabilmek için bugünü en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ettiklerini belirterek "Bütün çabalarımız, bütün gayretlerimiz, Türkiye'yi daha ileriye taşıma mücadelemiz, her alanda güçlü ve büyük Türkiye'yi kurma mücadelemiz ve inşallah önümüzdeki yıldan itibaren Cumhuriyet’in 100'üncü yılıyla birlikte inşallah milletimizin sonuna kadar kapılarını açacağı, Türkiye Yüzyılı ile daha güçlü, daha büyük Türkiye'yi kurabilme hayalimiz, hedefimiz, amacımız ortadadır." diye konuştu.



Bu tür çalışmaların sadece kültür, sanat ve tarih okumaları olarak değil, bir gelecek okuması olarak görülmesi gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, bu çabaların her birinin, her alanda güçlü, büyük Türkiye'nin, aynı zamanda bir çalışma atölyesi gibi olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, tarih boyunca hiçbir milletin başkasının köklerinin üstünde yükselemediğini anlatarak, "Her ağacın kendi kökünde yükselmesi gibi bizim milletimiz de kendi kökleri üzerine yükselecektir ve inşallah önümüzdeki yüzyıl teknolojide, sanatta, kültürde, tarihte, edebiyatta kendi değerlerimizi ve bütünleşmiş olarak Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." dedi.

Sempozyumun başlığındaki "İstiklal Harbi'nin 100. yıl dönümü" ifadesine dikkati çeken Kurtulmuş, sadece kültür ve medeniyet olarak büyük bir birikime sahip olan bir millet değil aynı zamanda emperyalizme karşı mücadelede de çok şerefli ve güçlü bir tarihsel müktesebata sahip bir millet olduklarını vurguladı.

- "Emperyalistin metotları değişti ama niyeti hiç değişmedi"

Numan Kurtulmuş, emperyalistin metotlarının değiştiğini ancak niyetlerinin hiç değişmediğini ifade ederek dün Osmanlı cihan devletini yok ederek, bölüp parçalayarak, 30 küsur devleti çıkartmayı, üretmeyi başarmış olan emperyalistlerin, bugün de bu coğrafyayı dağıtmak, paramparça etmek telaşı içerisinde olduklarını anlattı.

Onların milli menfaatlerinin 100 sene evvel de şimdi de aynı olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Onların milli menfaatleri, bu coğrafyanın dağılmasından, parçalanmasından yanadır. Bizim milli menfaatlerimiz ise bu coğrafyanın derlenmesi ve toparlanmasından yanadır. Onun için nasıl dün Osmanlı'nın payitahtı olan İstanbul, mazlum milletlerin birleşmesinin, bütünleşmesinin sembolü ise Allah'a çok şükür, Türkiye Yüzyılı'nın İstanbul'u da mazlum milletlerin birliğinin beraberliğinin sembolü olacaktır." dedi.

Birilerinin bu birleşmeyi, bütünleşmeyi parçalamaya gayret ettiğine işaret eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada dün kendi ordularıyla gelip buraları işgal etmek isteyenler, buraları dağıtmak isteyenler, bugün kendileri buraya gelmek yerine maşalarını bu coğrafyaya uzatarak, bu coğrafyayı karıştırmak istiyorlar. Adına da ne yazık ki süslü bir cümleyle 'vekalet savaşları' diyorlar. Yani kendileri ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadan bu bölgeyi, bu coğrafyayı ve bu bölgenin kalbi mesafesinde olan Türkiye'yi, bu coğrafyanın birliğinin beraberliğinin sembolü olan İstanbul'u karıştırmaya çalışıyorlar. Bugün adı ne olursa olsun terör örgütleri üzerinden yapmaya çalıştıkları tablo budur." diye konuştu.

- "Bu coğrafyada terör örgütlerini kullanıyorlar"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vekalet savaşlarının unsurları olan terör örgütlerinin sadece Türkiye'de değil, Irak'ta, Suriye'de, diğer bölge ülkelerinde, Afrika'da, Asya'da hayatı sivil insanlara zindan ettiklerini söyledi. Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Niçin? Beylerin menfaatleri bunu gerektiriyor da onun için. Şu soruyu çok açık söylüyorum. Burada da söyleyeceğim. Şu DEAŞ'ı kim bu noktaya getirdi? PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi kimler bu noktaya getirildi? Afrika'da içecek bir damla temiz suyu olmayan o insanları, Boko Haram diye bir örgüt kurdurarak, eğitim haram diyerek bir örgüt kurdurdular. Ellerine on binlerce dolarlık silahlar verdiler. Asya'da, Afrika'da başka yerlerdeki örgütler… Bunlara kim silah veriyor? Bunlara kim lojistik destek veriyor? Kim bunlara istihbarat desteği sağlıyor. Kim bunlara siyasi destek sağlıyor? Kendi başkentlerini açarak oralarda sözde birtakım siyasal siyaset büroları açmaları ve oraların meclislerini etkileyecek siyasetini etkileyebilecek siyaset zeminini kim hazırlıyor?"

Buradaki amacın 100 sene evvel İstiklal Harbi'nde karşılaştıkları o amaçla aynı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Daha fazla bölünmesi, daha fazla parçalanması için bu coğrafyada terör örgütlerini kullanıyorlar. Buradan nasıl o silah sevkiyatını İstiklal Harbi'nin en zor zamanda ecdadımız yaptıysa, nasıl şuurla, gönül ve zihin uyanıklığıyla emperyalist devletlere 'dur' demeyi başardıysa, nasıl Çanakkale geçilmez diyerek burada bütün insanlık cephesinin bir hattı müdafaasını kurabildiyse, Allah'ın izniyle bugünün güçlü ve büyük Türkiye'si de terör vasıtasıyla yapılmak istenenlere müsaade etmeyecek ve terör örgütleri üzerinden emperyalizmin yeni oyunlarına fırsat vermeyecektir. Bu bizim için sadece söylenen bir söz değil, tarihten aldığımız bu ilhamla emperyalizmin yeni yüzünü en iyi şekilde bilen bir millet olarak bu konudaki kararlılığımızın ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu coğrafyanın lime lime edilmesine müsaade etmeyeceğiz"

Kurtulmuş, Türkiye olarak, terör örgütlerini yakın coğrafyalarında tamamıyla etkisiz hale getirmek için operasyonları sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirmiş olduğu Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki harekat oradaki sivil halka asla ve asla zarar verecek bir harekat değildir. Ayrıca bu harekatın sadece ve sadece Türkiye'yi korumak için değil, aynı zamanda Irak'ın da Suriye'nin de toprak bütünlüğünü korumak için büyük bir fayda sağlayacağı aşikardır. Biz terör örgütleri üzerinden bu coğrafyanın lime lime edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Nereye giderse, arkasında kim olursa olsun sonuna kadar gidilerek, Türkiye bu bölgenin esenlik adası olarak, Türkiye Yüzyılı'nın kapılarını esenlik içerisinde, huzur içerisinde açacağız. Sadece 85 milyon vatandaşımız için değil, başta yakın coğrafyamız olmak üzere bütün insanlık için huzurun, selametin adresi olan bir ülke olacağız."

Kurtulmuş, bu milletin karakterinin bağımsızlık olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu milletin karakteri, kendi izzetine ve onuruna düşkün bir şekilde yaşamaktır. Bu milletin karakteri merhamet ve adaletle hareket etmektir. Bu milletin mayası sağlamdır. Bu milletin mayası, Müslümanlık ruhuyla yoğrulmuştur ve Allah'ın izniyle bu millet geleceğe bu adımlarla devam edecektir. Türkiye, Türkiye'nin ve insanın düşmanı olan hiçbir gruba, oluşuma müsaade etmeyecek. Eğer kuklayla uğraşırsanız, gündelik meselelerle uğraşırsınız. Biz kuklayı görüyoruz ama esas kuklanın ipini elinde tutan kuklacıların da kim olduğunu biliyoruz. Dün İstiklal Harbi'nde, Çanakkale Savaşı'nda buralara gelen niyetin arkasındaki esas gücün ne olduğunu bildiğimiz gibi bugün de terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Aslolan kuklayla uğraşmak değil, kuklayı yöneten o ellerin yönetemez hale gelmesini sağlamaktır. Onun için diyoruz ki sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, onun da üstünde terörün arkasındaki bütün sosyal ve toplumsal gerekçeler, sebepler ortadan kalkarak ve teröre güç, destek veren bütün unsurlar bir şekilde bundan vazgeçene kadar terörle mücadelemizi bir insanlık vazifesi olarak sürdüreceğiz ve bu milletin Türkiye Yüzyılı'nda güçlü bir şekilde yürümesine kimsenin mani olmasına müsaade etmeyeceğiz."



Yorumlar
Dünya
Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü
Dünya
Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı
Dünya
Savcıyı Yakarak Öldürdüler: Göstericilerin Acıması Yok
Dünya
ABD İle Venezuela Arasındaki Gerilim Savaşa Dönüştü
Dünya
Geneleve Giden Cezaevi Müdürü Görevden Alındı
Dünya
Kiralık cezaevi modeli kapsamında anlaşma ilerliyor
Dünya
Cezaevinden 4 kez firar eden mahkum haberlere konu oldu
Dünya
O ülkede cezaevinde isyan: 9 mahkum öldü
Dünya
Gazetecilere kötü haber: Trump vize sınırlaması getiriyor
Dünya
Başkan Trump’ın “İdam” Çıkışı Gerginliği Tırmandırdı

Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü

Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı

Savcıyı Yakarak Öldürdüler: Göstericilerin Acıması Yok

ABD İle Venezuela Arasındaki Gerilim Savaşa Dönüştü

Geneleve Giden Cezaevi Müdürü Görevden Alındı

Kiralık cezaevi modeli kapsamında anlaşma ilerliyor

Cezaevinden 4 kez firar eden mahkum haberlere konu oldu

O ülkede cezaevinde isyan: 9 mahkum öldü

Gazetecilere kötü haber: Trump vize sınırlaması getiriyor

Başkan Trump’ın “İdam” Çıkışı Gerginliği Tırmandırdı

CTE Görevde Yükselme Sınavında Teknisyen Kadroları Tartışması Netleşti: Meslek Lisesi Şartının Dayanağı Belli Oldu

DSM'den Okullara Destek!

Cezaevi Personeli Görevde Yükselme Sınav Sonuçları Açıklandı

Enis Yavuz Yıldırım, FSM Vakıf Üniversitesi Hukuk Kulübü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Lisans Eğitimi 3 Yıla İniyor mu? YÖK’ten Üniversiteleri Yakından İlgilendiren Yeni Model

Eğitim'de Sistem Yine Değişiyor!

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ara tatilde okullarda kamu hizmeti çalışmalarını sürdürdü

Üniversiteler skandal ilanlar yayınlamaya devam ediyor: ilan adayı tarif ediyor

Hukuk Fakültelerine Girişte Yeni Dönem: Başarı Sıralaması 100 Bine Çekiliyor

Adalet Sen’den GYS Hazırlığına Büyük Destek: “Bilgiyle Güçlen, Adaletle Yüksel”

Emekli Bayram İkramiyesi Kaç Tl Olacak, Ne Zaman Hesaplara Yatacak

14 Günlük Maaş Farkı İçin Tarih Belli Oldu: Memurlar Ödemelerini Ne Zaman Alacak?

Memurlar İçin Ek Zam Talebi: Geçim Zorluğu Çekiliyor

Memur ve emeklilere zamlı maaş ödemeleri başlıyor, ek zam beklentisi sürüyor

Belediyenin Maaş Promosyon İhalesi Beklentilerin Altında Kaldı

Kamu İşçilerine Ek Ödeme Takvimi Netleşti: İlave Tediye Tarihleri Resmi Gazete’de

14 Günlük Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? Bakanlıktan Ödeme Takvimi Açıklaması

EFT ve havale ücretlerine rekor zam: Vatandaş yine bankaların insafına bırakıldı

Memurlar Ocak Ayı Zamlı Maaşlar İçin TÜİK Açıklamasına Odaklandı

Vatandaşlık Maaşı (GETAD) gündemde: Uygulama ne zaman başlıyor, kimler yararlanabilecek?

Cezaevinde Kavga: 21 Mahkum Yaralandı

Bilirkişilere Balans Ayarı: 2079 Kişi Listeden Çıkarıldı

Cezaevi Personelinden Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Ankara Adliyesi’nde 1926’ya Ait Tarihi Adli Emanet Defteri Gün Yüzüne Çıkarıldı

12. Yargı Paketi Neler Getirecek?

Yargıtay Tetkik Hakimi Zafer Koç Vefat Etti

Adliye Personeli Kayboldu: Her Yerde Aranıyor

Enis Yavuz Yıldırım, Kontrolörler Kurulu’nun Yıllık Değerlendirme Toplantısında Konuştu

Marmara Cezaevi’nde jandarmaya hakaret yargıya taşındı

Cezaevleri Neden Dolu? Uzman İsim Detaylarıyla Açıkladı

Talep Yargı Mensuplarından: Hakim ve Savcılar Fiili Hizmet Süresi Zammı Kapsamına Alınmalı

Adliye'de 250 Milyon TL Soygun Yapan İcra Müdürü Tutuklandı

Adliyede soygun: memur 30 kilo uyuşturucu ve 6 tabancayı çaldı

Devlet Bahçeli: Türk bayrağı bağımsızlığımızın özüdür

Yargılama Sona Erdi: Mahkeme Hakimine Hapis Cezası

Memurların Gündemi 3600 Ek Gösterge: Siyasi Sözler, Beklentiler ve Sosyal Adalet

Adliyede rüşvet yargıya taşındı: Savcıdan 12’şer yıla kadar hapis talebi

Adliyede Memuru Darp Eden Avukat Hakkında Adli Kontrol Kararı

HSK’den Bilişim Suçlarına Yönelik Dikkat Çeken Düzenleme

Avukat, Adliyede Memuru Darp Etti

Ahmet Özer Hakkında Karar Verildi: 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Cumhurbaşkanı, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarını ağırlayacak

Tahliye Bekleyen Selahattin Demirtaş'a Hapis Cezası Şoku

11. Yargı Paketi Meclis’ten Geçti: Yaklaşık 50 Bin Hükümlüye Erken Tahliye Yolu Açıldı

11. Yargı Paketi’nde Takvim Netleşiyor: Düzenleme Yılbaşından Önce Yasalaşır Mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de Toplandı: Gündemde Hangi Konular Var?

11. Yargı Paketi Genel Kurul Yolunda: Gözler TBMM’de, 55 Bin Tahliye Bekleniyor

İmamoğlu’nun diploma davasında tansiyon yükseldi: Mahkeme başkanıyla sözlü tartışma yaşandı

Bakan Tunç: “11. Yargı Paketi, 12 Kanunda Değişiklik Getiren 38 Maddelik Kapsamlı Bir Düzenleme”

11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu’ndan Geçti

Ankara’da Operasyon: Bir Haftada 1025 Aranan Şüpheli Yakalandı

İki kız kardeş cinayeti: Tutuklu zanlı cezaevinde intihar etti

Cezaevi’nde Sosyal ve Kültürel Etkinlik: Hükümlüler İçin Konser Programı

Eski eşinin evlendiği polisi silahla yaralayan polis tutuklandı

Cezaevinden Tahliye Olan Veli Öğretmene Silahlı Saldırı: Tutuklandı

Tutuklanan Şüpheli Cezaevinde İntihar Etti

Cezaevinde saldırı: 2 infaz koruma memuru yaralandı

Memurlara Operasyon Yapılmıştı: 54 Şüpheliden 14'ü Tutuklandı

Adalet TV: Hakimin Hayatını Kurtaran Hükümlüye Ödül Verilmeli

Hakimi Silahla Yaralayan Savcının Sevk Yazısı Ortaya Çıktı: Telefon Şifresini Vermedi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9