-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Adliye Personeli Daha Kolay Ev Sahibi Olacak: Detaylar Netleşti
Adliye Personeline Konut Müjdesi: Adalet Sen ile Eminevim Arasında İndirim Protokolü İmzalandı.
Adalet teşkilatında görev yapan binlerce personeli yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Adalet Sen ile Eminevim arasında imzalanan indirim protokolü sayesinde, adliye personelinin artık daha uygun fiyatlarla ev sahibi olabilmesinin önü açıldı. Yapılan anlaşma kapsamında, sendika üyeleri ve birinci derece yakınları için Eminevim’in sunduğu konut finansman sistemlerinde %35’e varan organizasyon ücreti indirimi uygulanacak.
Adalet Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreniyle resmiyet kazanan protokol, özellikle artan konut fiyatları karşısında ev sahibi olmakta zorlanan adliye personeline önemli bir nefes aldıracak. Sendika yetkilileri, yapılan iş birliğinin yalnızca bugünü değil, uzun vadede adalet teşkilatı çalışanlarının yaşam standartlarını da olumlu etkileyeceğini belirtti.
%35’e Varan İndirimle Ev Sahibi Olma Fırsatı
İmzalanan protokol kapsamında Eminevim’in sunduğu farklı sistem türleri ve kampanya koşullarına bağlı olarak, organizasyon ücretlerinde %35’e kadar indirim uygulanacak. Bu avantaj, Adalet Sen üyeleri ile onların birinci derece yakınlarını kapsıyor. Böylece adliye personeli, faizsiz ve daha erişilebilir ödeme planlarıyla konut sahibi olma imkânına kavuşmuş olacak.
Konut piyasasında yaşanan yüksek maliyetler ve krediye erişimde yaşanan zorluklar dikkate alındığında, bu indirim anlaşmasının özellikle; zabıt kâtibi, mübaşir, yazı işleri müdürü ve diğer adliye çalışanları için büyük önem taşıdığı değerlendiriliyor.
“Sosyal Haklar Güçlenerek Devam Ediyor”
Adalet Sen yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sendikanın yalnızca özlük ve mali haklar konusunda değil, üyelerinin sosyal ve ekonomik yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atmaya da devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Adalet teşkilatında fedakârca görev yapan personelimizin ev sahibi olabilmesi için önemli bir iş birliğine imza attık. Bu protokol sayesinde üyelerimiz artık daha uygun maliyetlerle ev sahibi olabilecek” ifadelerine yer verildi.
Eminevim yetkilileri ise Adalet Sen ile yapılan anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, adliye personeline özel avantajlı koşullar sunmaya devam edeceklerini kaydetti.
Adliye Personeline Ekonomik Destek
Söz konusu protokol, yüksek kira bedelleri ve konut maliyetleri karşısında zorlanan adliye personeline doğrudan ekonomik destek sağlaması açısından da dikkat çekiyor. Uzmanlar, bu tür iş birliklerinin kamu çalışanlarının sosyal refahına katkı sunduğunu ve benzer anlaşmaların diğer kurumlar için de örnek teşkil edebileceğini ifade ediyor.
Adalet Sen ile Eminevim arasında imzalanan indirim protokolünün, önümüzdeki dönemde ev sahibi olmayı planlayan adliye personeli için ciddi bir fırsat oluşturduğu belirtilirken, sendika üyelerine detaylı bilgilendirmenin yapılacağı öğrenildi.

-
1
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
2
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
3
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
4
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
5
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
6
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
7
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
8
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
9
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı
-
10
Terörsüz Türkiye Komisyonu 5’inci kez bir araya geliyor

