Gazeteci Hrant Dink, Agos gazetesi önünde törenle anıldı

- Gazetenin Şişli Halaskargazi Caddesi'nde bulunan eski binasının önündeki törende, Dink'in silahla ateş edilerek öldürüldüğü yere kırmızı karanfil, mum, nar ile Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı dövizler ve Agos gazetesi bırakıldı

Gazeteci Hrant Dink, Agos gazetesi önünde törenle anıldı
Editör: AA
19 Ocak 2023 - 17:07
Kurucusu ve genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink için anma töreni düzenlendi.

Gazetenin Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki eski binasının önündeki törende, Dink'in silahla ateş edilerek öldürüldüğü yere kırmızı karanfil, mum, narın yanı sıra Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı dövizler ile Agos gazetesi bırakıldı.

Binaya, Hrant Dink'in portresi ile üzerinde "İnadın, umudun, cesaretin bizimle. Seninleyiz Ahparig (kardeşim). Buradayız 16 yıldır." yazılı afiş asıldı.

Türkçe, Kürtçe ve Ermenice çeşitli sloganlar atan, ellerinde çeşitli dövizler taşıyan katılımcılara balkondan Dink'in sesinden konuşması dinletildi. Bazı katılımcıların Dink'in fotoğrafının yer aldığı atkıyla alana geldiği görüldü.

Yönetmen Emin Alper, törende yaptığı konuşmada, çoğunluğun azınlığı görünmez kılmak, susturmak ve yok etmek istediğini söyledi.

Hrant Dink'in kışkırtıcı olmadan dürüst konuşabilen cesur bir insan olduğunu dile getiren Alper, onun sadece Ermeniler değil, bütün ezilmişler ve sessizleştirilenler adına mücadele veren bir sosyalist olduğunu söyledi.

Törene Dink'in ailesi, yakınları ile arkadaşlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da katıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören dolayısıyla Şişli Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatıldı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum