Fransız Charlie Hebdo dergisinin "Hamaney karikatürleri" Tahran'da protesto edildi

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan ülkenin lideri Ali Hamaney'e yönelik "hakaret" içerikli karikatürler...

Fransız Charlie Hebdo dergisinin "Hamaney karikatürleri" Tahran'da protesto edildi
Editör: AA
11 Ocak 2023 - 19:14
Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan ülkenin lideri Ali Hamaney'e yönelik "hakaret" içerikli karikatürler nedeniyle İran'ın başkenti Tahran'da ikinci kez gösteri düzenlendi.

Bir grup İranlı, Fransa'nın Tahran Büyükelçiliği önünde dergiyi protesto için bir araya geldi.

Eylemciler, "Fransa utan, düşmanlığı bırak", "Macron suç işliyor, Batı destekliyor" sloganlarının yanı sıra ABD ve İngiltere karşıtı sloganlar attı.

Burada basın bildirisi de okuyan protestocular, ülke yetkililerine seslenerek "değerlerine hakaret edenler ile onlara destek verenler hakkında gerekli yasal takibin yapılmasını" istedi.

- Charlie Hebdo’da yayımlanan karikatürler

Charlie Hebdo dergisi, İran'daki protestoları desteklemek amacıyla geçen ay başlattığı bir yarışmanın parçası olarak Hamaney'in konu edildiği karikatürler yayımlamıştı.

Olayın ardından Fransa'nın Tahran Büyükelçisi Nicolas Roche'u Dışişleri Bakanlığına çağıran İran, Fransa hükümetine protesto notası vermişti.

İran ayrıca tepki olarak Fransa Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tahran’daki İran Araştırmaları Enstitüsünü kapatma kararı almıştı.

Tahran’daki Fransa Büyükelçiliği önünde ve Kum’daki Hazreti Masume Türbesi'nde 8 Ocak Pazar günü de söz konusu karikatürlere tepki amacıyla protestolar düzenlenmişti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum