Filistinli mahkumlar iki cezaevi polisini rehin aldı

İsrail'de açlık grevindeki Hıdır Adnan'ın ölümünün ardından gerginliğin sürdüğü Megiddo Cezaevinde kalan Filistinli tutukluların 2 cezaevi polisini rehin aldığı ve gerginliğin sürdüğü bildirildi.

Filistinli mahkumlar iki cezaevi polisini rehin aldı
Editör: adalet.tv
04 Mayıs 2023 - 00:12
İsrail'de, açlık grevindeki Hıdır Adnan'ın ölümünün ardından gerginliğin sürdüğü Megiddo Cezaevinde kalan Filistinli tutukluların 2 cezaevi polisini rehin aldığı ve gerginliğin sürdüğü bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, "Megiddo Cezaevindeki tutuklular, 10'uncu koğuşta 2 cezaevi polisini kaçırdı ve cezaevinde gerginlik hakim." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin koğuşa akın ettiği ve 2 polisin halen tutukluların elinde olduğu kaydedildi.

Öte yandan İsrail Cezarvleri İdaresinden yapılan yazılı açıklamada ise Megiddo Cezaevinin 10'uncu koğuşunda baş memurlara yönelik saldırı girişiminin ardından, tutukluların akşam sayımında uyarı sirenleri çaldığı belirtildi.

Tutuklulara göz yaşartıcı gaz bombası ile müdahalede bulunulduğu aktarılan açıklamada, cezaevi personelinden yaralanan olmadan durumun kontrol altına alındığı vurgulandı.

Hayfa yakınlarında bulunan Megiddo Cezaevinde yaklaşık 800 Filistinli tutuklu bulunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum