Devlet Bahçeli: Danıştay'ın savcı ve hakimleri iade kararı son derece tehlikeli ve sakıncalıdır

MHP lideri Devlet Bahçeli, FETÖ'den ihraç hakimlere iade kararına ilişkin, "Danıştay'ın kararı son derece tehlikeli ve sakıncalıdır. göreve iade kararını HSK'nın yeniden incelemesi yerindedir" dedi.

Devlet Bahçeli: Danıştay'ın savcı ve hakimleri iade kararı son derece tehlikeli ve sakıncalıdır
Editör: adalet.tv
20 Şubat 2024 - 12:24
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar: Türk devlet ve yönetim felsefesinin dayanağı adalettir. Adalet ve hukukun tahribatı devletin zaafına yol açacaktır. AYM ile Danıştay'ın verdiği bazı kararların doğrudan devlet onuruna, milli varlık ve güvenliğimize zarar verdiği açıktır.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüüsnden sonra yaklaşık 4 bine yakın hakim ve savcı meslekten ihraç edilmiştir. Türk hukuk sistemi zehirlenmiştir. Danıştay 5. Daire'nin FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyı tekrar mesleğine iade eden kararı çok sakıncalıdır, tehlikelidir, hukuki bir temeli yoktur.

FETÖ'cüleri göreve iade etmek cinayet değil midir? Şehitlerimize hakret değil midir? Danıştay 5. Dairesi adalet ve hukuka göre karar vermemiştir. HSK devreye girmiş ve mesleğe iadesi yapılan 387 kişi hakkında yeni bir inceleme başlatmış ve gerekli itirazlar yapılmıştır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum