Denetimli serbestlik müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmeler tayin bekleyenlerin moralini bozdu

Denetimli serbestlik müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmeler ile NAS tayini deyim yerindeyse boşa çıkmış oldu.

Denetimli serbestlik müdürlüklerine yapılan geçici görevlendirmeler tayin bekleyenlerin moralini bozdu
Editör: adalet.tv
29 Mart 2024 - 13:36 - Güncelleme: 29 Mart 2024 - 13:46
Ceza infaz kurumlarına 26 Mart 2024 tarihli yazıyla kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında görev yapan 254 personel 6 ay süre ile geçici görevlendirilmiştir. Sonrasında geçici görevlendirmeleri kaldırılarak, aslen atamalarının yapılmaları beklenmektedir.

Denetimli serbestlik müdürlüğü’nde görev yapmak için senede bir kere Nakil Atama Sistemi (Nas) yerleştirme yapılmaktaydı, denetimli serbestlik müdürlük görevlendirmeleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bizzat yapılmaktadır. Hal böyle iken 22 Nisan - 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında infaz ve koruma memurları görev yapmak istediği denetimli serbestlik müdürlüklerini tercih yaparak, puanları doğrultusunda yerleştirme yapılmaktadır.

NAS'IN ÖNEMİ KALMADI MI?

Ancak Nas öncesi yapılan bu geçici görevlendirme denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesinde görev almayı zorlaştırmıştır. Görevlendirilen personelin çoğunun sicillerinin yeni olması şartları tutan kıdemli personelin ise NAS ile tayin durumunun neredeyse sıfıra yakın olması ayrı bir adaletsizliği de beraberinde getirmiştir.

Nas öncesi yapılan bu geçici görevlendirmeler personelin neye göre, hangi kriterlere göre seçimin yapıldığı ayrıca bir tercih başvuru hakkı verilmemesi, geçici görevlendirmesi çıkan personelin de haberinin olmaması da ayrı bir sorunu da beraberinde getirmiştir.

Bu görevlendirme çalışma barışı başta olmak üzere diğer personelde tükenmişlik sendromunu da beraberinde getirmektedir. İnfaz koruma personelinin fiziksel ve psikolojik açıdan güçlenmesini ve psikolojik olarak iyi oluşunun artmasını sağlamak oldukça önemli ve gereklidir. Bunun için idare çalışanlarına karşı adaletli olmalıdır. Ceza infaz sisteminin en önemli unsuru personeldir. Personelin işini severek yapması kadar güzel bir şey yoktur.

"Adaletin" personel alımı, görevde yükselme ve naklen atama ve genel merkezde görevlendirme usullerinde de uygulanması gerekmektedir.

Konu dışı: Ceza infaz kurumlarında görev yapan sivil memurların ise denetimli serbestlik müdürlüklerine tayin hakkının bulunmaması ise ayrı bir haksızlık.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum