CTE: Kontrolörler kurulu başkanlığı değerlendirme toplantısı yapıldı

Kontrolörler Kurulu Başkanlığı Yıllık Değerlendirme Toplantısı Afyonkarahisar’da Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın katılımıyla başladı.

CTE: Kontrolörler kurulu başkanlığı değerlendirme toplantısı yapıldı
Editör: adalet.tv
09 Şubat 2024 - 09:49
Yapılan toplantıda, 2023 yılı genel değerlendirilmesi yapılarak 2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan programlar değerlendirildi. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can toplantının açılış konuşmasında, geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde kaybedilen vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Yine Çağlayan Adliyesine yapılan terör saldırısını kınayarak, şehit olan vatandaşa Allah’tan rahmet yaralı olan polis ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Yardımcısı Can konuşmasının devamında, Kontrolörler Kurulu Başkanlığı’nın icra ettiği görevin ehemmiyetini dile getirerek şunları kaydetti; “İtimat kontrole mâni değildir diye bir söz vardır. Yapmış olduğunuz faaliyetlerin etki analizini yapmak durumundayız. Bu etki analizini ne kadar hızlı yaparsak, daha verimli sonuçlar elde edebiliriz. Uyguladığımız politikalar böylece daha başarılı olacaktır. Sizin yaptığınız denetimler neticesinde mevcut sistemi daha iyi hale getirebiliriz. Bu nedenle yapmış olduğunuz görevi çok önemsiyoruz.” dedi.

“Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Görevi Aslında Bir İcra Faaliyetidir”

Can, konuşmasında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen görevin mahkeme kararı sonrası infazın icrası olduğunu belirterek, Türk Ceza İnfaz Sisteminin, Avrupa’dan da ileri bir seviyede olduğunu dile getirerek şunları söyledi; “Türk Ceza infaz Sistemi, Avrupa’da bulunan bazı ülkelerden de ileride. Ama algıya baktığınız zaman, infaz rejiminin uygulamasını istismar edenler var. Ancak bu düşüncenin aksini kanıtlayan birbirinden güzel projelerimiz var. İşte ACEP projemiz de bunlardan biri olarak öne çıktığı hepimizin malumu. ACEP Projesi bu manada iddialı olan devletlere bir meydan okumadır.” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım; “Sözlerimin başında 6 Şubat’ı anmak istiyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle bir musibet vermesin. Yine dün Çağlayan’da yaşanan bir hadise vardı. Bu vesileyle milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bu noktada da tam bir kararlılık içerisinde olduğumuzu bir kez daha Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yönetimi olarak Sayın Bakanımızın huzurunda arz etmek istiyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Kontrolörler Kurulu Başkanlığı’nın üstlendiği görevin önemini belirten Genel Müdür Yıldırım, toplantıya katılan kontrolörlere hitaben; “Ceza infaz kurumlarında tüm uygulamalarımız Adalet Bakanlığımızın, Genel Müdürlüğümüzün, ceza infaz kurumlarına yönelik tüm reflekslerin geri dönüş noktası sizlersiniz. Sahada uygulamaların değerlendirebilmesi için alanda yarattığı sonuçlar ya da uygulama durumlarını görebilmemiz yine siz değerli kontrolörlerimizin, çalışmaları ve çabalarıyla mümkün olacaktır ki bu yüzden biz bu faaliyeti önemsiyoruz.” dedi.

“Kontrolörler Kurulu Başkanlığı Alandaki Etki Mekanizmasıdır”

Genel Müdür Yıldırım genel değerlendirmede bulunduğu konuşmasında; “Genel Müdürlüğün, Kontrolörler Kurulu Başkanlığı olmadan ceza infaz sistemini ve ceza infaz kurumlarını yönetmesi düşünülemez. Bu sebeple de Kontroller Kurulu Başkanlığı’nın denetim mekanizmasına etkili kullanması, Genel Müdürlüğümüzün ceza infaz kurumlarını yönetmesi açısından önemli bir faktör olmaktadır. Gerçekleştirilen bu değerlendirme toplantısında Kontrolörler Kurulu Başkanlığı’nın etkinliğinin artırılması hususunu ele alacağız. Kontrolörlüğü sadece, ceza infaz kurumlarına ziyarette bulunan, kurumlarda hesap takibi veya kasa denetimi yapılan bir mekanizmadan ibaret görmüyoruz. Sizin alana doğru bilgilerle, donanımla gitmiş olmanız, Genel Müdürlüğün hassasiyetlerini alanda doğru yansıtmanız bizim işimizi kolaylaştıracak. Biz gerekirse sizin geri dönüşlerinize göre yetersizlik varsa mevzuat yenilenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.” dedi.

Yıldırım konuşmasının sonunda, kurumlar arası iletişiminin önemine değinerek; “Gerçekleştirilen bu toplantıda, gerek kurum içi gerekse kurum dışı iletişim konusuna da özellikle temas edeceğinize, toplantının çok yararlı ve verimli olacağına inanıyorum. Toplantının tekrar hayırlara vesile olması dileğiyle yüksek heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Genel değerlendirme konuşmalarının ardından Kontrolörler Kurulu Başkanlığı sunumu yapıldı. Sunum sonrasında, 2024 yılı uygulanacak programların değerlendirilmesi ile toplantı sona erdi.

Toplantıya, Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Yılmaz ve Banu Demirci Altay, Kontrolörler Kurulu Başkanı Yusuf Kenan Çağlar, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna ve Daire Başkanları katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum