Cezaevine uyuşturucu sokan avukata 15 yıl hapis

Cezaevindeki müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiasıyla tutuklanan avukata 15 yıl hapis cezası verildi.

Cezaevine uyuşturucu sokan avukata 15 yıl hapis
Editör: adalet.tv
20 Şubat 2024 - 16:53 - Güncelleme: 20 Şubat 2024 - 16:59
Kocaeli'de kapalı ceza infaz kurumunda görüştüğü müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiası ile Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan, evinde ve ofisinde yapılan aramada da maddeye rastlanan avukat hakkında karar açıklandı.

Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamadan hapis cezası haberi geldi. Duruşma salonunda suçlamaları kabul etmeyen sanık avukat, "müvekkilime uyuşturucu verdiğime dair delil ve şüphe yok, sadece varsayım var. Avukat olmanın cezasını yaşıyorum" diye savunma yaparken mahkeme heyeti, sanığın uyuşturucu ticareti suçundan (TCK 188/3) 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

10 Kasım 2022 günü Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana gelmişti. Alınan bilgiye göre kurumda tutuklu bulunan müvekkili H.B. ile görüşen avukat Bayram O.U., görüşün ardından cezaevinden ayrıldı.

İnfaz koruma memurları olayı fark etti: Sanık ve hükümlü H.B’nin koğuşa götürülmeden önce rutin olarak üst araması yapıldı. İnfaz ve koruma memurları tarafından yapılan aramada H.B.’nin üzerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Yapılan ihbar üzerine Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüpheli avukat Bayram O.U.’nun adresinin kayıtlı olduğu ev ile iş yerinde narkotik polisleri tarafından kapsamlı bir arama yapıldı. Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan uyuşturucu madde aramalarında, sökülmüş kök kenevir, saksıda dikili 2 kenevir, 1,88 gram tütüne karışık esrar, 1,65 gram esrar, kuru sıkı tabanca ve 6 fişek ele geçirildi. Bayram O.U., çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum