Cezaevinde yatan mahkum infaz koruma memurunun yüzüne kaynamış su döktü

Cezaevinde yatan mahkum infaz koruma memurunun yüzüne kaynamış su dökerek yaralanmasına neden oldu.

Cezaevinde yatan mahkum infaz koruma memurunun yüzüne kaynamış su döktü
Editör: adalet.tv
17 Şubat 2024 - 13:23
Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda cezasını infaz eden mahkum kurumda görev yapan bir infaz koruma memurunun yüzüne kaynamış su dökerek yaralanmasına neden oldu.

Üzücü olay Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda meydana geldi.

Alınan bilgiye göre 15 Şubat perşembe günü, akşam saatlerinde rutin sayım esnasında kuruma kısa süre önce nakil gelen bir hükümlünün infaz koruma memurunun yüzüne kaynamış su döktüğü belirtildi.

Son dönemde infaz koruma memurlarına yapılan saldırılardaki artış dikkat çekerken, saldırıların akşam sayımlarında yaşanması ise ayrı bir detay olarak dikketleri çekti.

Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. adalet.tv ailesi olarak saldırıda yaralanan infaz koruma memuruna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • E.Y.
    2 ay önce
    Islahları mümkün olmayan hükümlü tutuklulara karşı fedakarca görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurları bu tür saldırılarla sürekli karşı karşıya kalmaktadırlar. Personelin bu saldırılara maruz kalmaları bizleri çok derinden üzmektedir. Ancak bizleri derinden üzen sadece bu saldırılar değil, bu görevi yürüten vefakar cefakar personelin gerek bakanlık gerekse genel müdürlük tarafından yok sayılmasıdır. Her fırsatta bu zorlu görevi yerine getiren personel ile kendilerini kıyaslarayarak masa başı memuru muamelesi yapan arkadaşlar neden bu durumlarda kıyaslama yapmıyorlar. Bu saldırı ilk değildi son da olmayacak ve biz görevimizi yine yapacaz ama bu personelin ne kadar zor şartlar altında görev yaptığı herkes tarafından görülmeli ve buna göre adımlar atılmalıdır. Bu personel üvey evlat muamelesi görmek istemiyor artık
  • Davud
    2 ay önce
    Çok şımarttılar hemde çok. Bu Ortadoğulu zihniyeti avrupai şartlarda bakmak hiç mantıklı değil. Acilen ceza sistemi yenilenip cezaevlerinde ıslah çalışmaları guantanamo, iran, iarail şartlarına göre yapılmalı.