Cezaevi ring aracı kazaya karışmıştı, şoför için hapis cezası istendi

Kayseri'de cezaevi nakil aracı kaza sonucu devrilmiş, 1 kişi ölmüş 12 kişi yaralanmıştı. Şoför hakkında hapis cezası istendi.

Cezaevi ring aracı kazaya karışmıştı, şoför için hapis cezası istendi
Editör: adalet.tv
08 Şubat 2024 - 11:28
Geçtiğimiz yıl Kayseri'de cezaevi nakil aracının şarampole devrildiği kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Devam eden yargı sürecinde araç sürücüsü hakkında hapis cezası istendiği öğrenildi.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre; sürücü Hakan K. (35) hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Kaza nedeniyle vefat eden kişinin hükümlü olduğu öğrenildi.

TEDBİRLER TARTIŞMA KONUSU OLDU

Soruşturma savcısı tarafından tanzim idilen İddianamede ifadesine detaylı olarak yer verilen şoför Hakan K., "... mola verdikten sonra arabayı ben kullanmaya başladım. ring aracında yaz lastikleri vardı ve aşırı kar yağıyordu. Yolda bulunan karlar temizlenmemişti, yolda karla karışık su tabakası vardı. Seyir halindeyken hızımı 80'e kadar düşürdüm. Hem sağdan hem soldan rüzgar vurdu. Orta refüje savruldum. Soldan rüzgar vurdu, aracı toparlayamadım. Aracın nn camını kırıp, dışarı çıktık. Böyle olduğu için çok üzgünüm. Hava şartları ve elimde olmayan sebeplerden dolayı olay meydana geldi." dedi.

İddianamede; ring aracı sürücüsü Hakan K. hakkında 'taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti, yargılamanın sonucu bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum