Cezaevi personelinin düşük maaşı TBMM'de gündeme geldi

Cezaevlerinde görev yapan memurların düşük maaş alması konusu TBMM'de gündeme geldi.

Cezaevi personelinin düşük maaşı TBMM'de gündeme geldi
Editör: adalet.tv
19 Mart 2023 - 21:26
Dünya genelinde ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar yüksek maaş alıyorlar. Kapalı ortamda ve suçlular ile aynı binada zor şartlar altında görev yapan memurların özlük hakları dünmya genelinde yüksek seviyelerde.

Ülkemizde ise bu durum sürekli tartışma konusu oluyor. İnfaz koruma memurlarının düşük maaşı Meclis'te gündem oldu.

İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in, Meclis Genel Kurulunda İnfaz Koruma Memuru maaşlarında artış konuşması şöyle: "Ülkemizde diğer memurlar gibi infaz koruma memurları da 11.800 lira ortalama maaşla çalışıyor. Soruyorum: Siz 11.800 lirayla geçinebilir misiniz? Siz çalışırken yoksulluk çekmek nedir bilir misiniz? Siz bir memurun, çocuğuna harçlık veremediği zaman duyduğu ıstırabı bilir misiniz? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sesleniyorum: Söz verdiniz, sözünüzde durun. 7’nci yargı paketinde infaz koruma memurlarının maaşlarının iyileştirilmesi yer alıyordu, bu iyileştirme kaldırıldı. Her şeye, herkese para buluyorsunuz, saraya 70 bin avroya Hollanda’dan at alıyorsunuz; at için para var, cezaevi çalışanları içinyok öyle mi? “İnfaz koruma memurlarının durumunu iyileştirmek benim borcum.” diyen Bekir Bozdağ, borcunu ödemeden gidiyorsun" ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Davud
    1 yıl önce
    Hak yoksa oy da yok. Delikanlı ol sözünü tut.
  • İ.K.B.M
    1 yıl önce
    Bizler hiçbir menfaat gözetmeksizin bugüne kadar ihtiyaç duyulan her yerde olduğumuz gibi gerek görüldüğünde canımızı hiçe sayarak ünüformamızı giyer, kahraman askerimiz ve polisimizin yanında omuz omuza, vatan hainlerinin inlerine de gireriz ancak, mevcut duruma bakarak bazı meslek gruplarına verilen 3600 ek gösterge ve maaşlarda iyileştirmeyi de fazlasıyla hakettiğimizi söylemekten geri durmaz ve bu haklı talebimizi dile getiririz. Yıllardır sürekli söz veriliyor ama ne hikmetse söz konusu bizler olunca verilen sözler yerine getirilmiyor. Bu personel cezaevlerinde vatan hainleri ile organize suç örgütleri ile topluma uyum sağlayamayarak suç makinası haline gelmişlerle mücadele ediyor. Pandemide iki yılını ailesinden çoluk çocuğunda uzakta yurtlarda cezaevlerinde kalarak geçiriyor ama bir türlü 3600 ek göstergeyi ve maaşlarında iyileştirmeyi haketmiyor öyle mi? Bu personel birtek şeyi haketmiyor o da sürekli sadece verilen sözlerin yazıldığı mahalle bakkalının veresiye defteri muamelesini görmeyi haketmiyor.
  • E.Y
    1 yıl önce
    İnfaz ve koruma başmemurları ve memurlarının maaşlarının iyileştirilmesi ve 3600 ek gösterge verlmesi yönünde destek veren muhalefet milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Bize nasip olacak bu hakları biz vereceğiz sözleri bizim için bir şey ifade etmiyor. Eğer bunda ciddi iseniz ittifak olarak bunu bir karar bağlayın ve bunu açıklayın. Bize yıllardır bu sözler veriliyor ve tutulmuyor. ( 7. yargı paketinin içine alınarak taslak maddesi bile belli olmuşken son anda içinden çıkartılarak onurları ile oynanan ve hiçbir açıklama yapmaya gerek görülmeden sessiz kalınarak aşağılanan bir personeliz biz) Bundan böyle sadece verilen sözler bizim için yok hükmündedir.
  • Ü.E
    1 yıl önce
    Sayın Bakanımız cezaevi personeli ve adliye personeline 3600 ek gösterge ve maaşların iyileştirme sözü verdi. Bu kadar üzerine basa basa çeşitli kanallarda bu sözün verilip bu sözün tutulmayacağını düşünmek bile istemiyor. Sadece Adalet Bakanımız değil Cumhur Başkanımız da 2022 yılı için bu sözü vermişti. Cezaevi çalışanları ve adliye çalışanları 3600 ek gösterge kapsamı içinde olacaklar ve maaşları iyileştirilecektir diyerek söz veren Devlet büyüklerinin en kısa zamanda (seçimlerden önce) sözlerini tutacaklarını ümit ediyor ve beklentilerimizin karşılanacağına inanıyoruz. Ayrıca özlük hakları olarak hiçbir artısı bulunmayan infaz ve koruma başmemurları hakkında da rotasyonun kaldırılarak nüfusa kayıtlı olduğu ilde görev yapabilme düzenlemesinin yapılması da haklı beklentilerimiz arasındadır ki, hiç bir kurumda infaz koruma başmemurları gibi hem rotasyona tabi tutulup hem nüfusa kayıtlı yerde görev yapamayan hem de özlük hakları memurla aynı olan sözde bir amir yoktur.
  • İkm
    1 yıl önce
    Oy yok size
  • ELUU
    1 yıl önce
    Siz iktidara gelince ne değişecek sizde aynı oy için trübünlere oynayıp bsşa gelince sizde unutacak sınız
  • Yargı paketi
    1 yıl önce
    Cezaevi personeli yanında tüm adalet bakanlığı çalışanlarına iyileştirme şart. Yeni başlayan Tıbbi sekreter 17 bin alırken kıdemli yargı çalışanları 11bin alıyor. Uzman doktorlar 70 bin bandında maaş alırken hakimler 30bin civarı maaş alıyor. Adalet bakanlığının tüm çalışanlarına bu söz verildi ancak yerine getirilmedi.