Brüksel'de Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi

elçika'nın başkenti Brüksel'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü etkinliği...

Brüksel'de Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi
Editör: AA
17 Mart 2023 - 18:07
elçika'nın başkenti Brüksel'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'ndeki törene, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Gümrükçü, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, askeri ve diplomatik erkan ile Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehitler ve 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, Fatih Camisi Din Görevlisi Abdil Karakuş'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Büyükelçi Uysal, törende yaptığı konuşmada, hem Çanakkale Deniz Zaferi şehitlerini hem deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları andığını ifade ederek, depremde yabancı dostların sergilediği dayanışmayla bir nebze de olsa teselli bulunduğunu söyledi.

"Çanakkale Zaferi Türk milletinin asil karakteri ve çelikten iradesinin dünyaya sergilendiği, eşi benzeri bulunmayan bir başarı hikayesidir." diyen Uysal, Mustafa Kemal Atatürk'ün, dehası ve üstün öngörüsüyle savaşın gidişatını değiştirdiğini vurguladı.

Askeri Ataşe Albay Çağrı Sağıroğlu da Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde tüm şehitleri minnet ve rahmetle andığını dile getirerek, zaferin halen dünyanın çeşitli yerlerinde harp akademilerinde ders olarak okutulduğuna dikkati çekti.

Program, ilkokul çocuklarının şiirleriyle sona erdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum