BDDK çalışanlarına adliye ve cezaevi personeli maaşının 1,5 katı ek tazminat verilmesi gündemde

Devlet kurumları arasındaki maaş ve ek ödemeler arasındaki uçurum giderek artıyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen önergeye göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetici ve uzmanlarına 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesine dair önergenin kabul edildiği aktarıldı.

BDDK çalışanlarına adliye ve cezaevi personeli maaşının 1,5 katı ek tazminat verilmesi gündemde
Editör: adalet.tv
08 Aralık 2023 - 10:33 - Güncelleme: 08 Aralık 2023 - 10:51
Reklam
Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların maaşları en düşük memur maaşına çok yakın.

Son yıllarda düzenli olarak artış grafiği sergileyen enflasyon verileri ile memurların ve diğer bütün maaşlı çalışanların alım gücü azaldı. Kirada oturan ve otomobil sahibi olmayan sabit gelirli çalışanların ekonomik durumu ise daha kötü.

Önerge, 2023 için 30 bin lira, 2024’ten itibaren ise 45 bin lira olarak belirlenen ek tazminat tutarını kapsıyor.

BDDK ÇALIŞANLARINA REKOR EK ÖDEME

BDDK'da görev yapan yönetici ve çalışanlara 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesine dair önerge Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Düzenlemenin yasalaşması halinde BDDK çalışanlarının alacağı 1 ek ödeme bile adliye ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların maaşlarının 1,5 katı kadar olacak. Maaşlarını ve diğer ek ödemeleri saymıyoruz bile!

HAKİM SAVCI MAAŞI İLE YARIŞIR EK ÖDEME!

Ayrıca BDDK çalışanlarına yapılması beklenen 30 bin TL'ye kadar ek ödemenin hakim ve savcı maaşlarıyla kıyaslanacak düzeye gelmesi de ayrı bir tartışma konusu oldu.

Alınan bilgiye göre BDDK'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınması ve İstanbul'da yaşam şartlarının zorlaşmasından dolayı bu teklifin torba yasaya sonrada eklendiği öğrenildi.

Tasarıda yer alan bir diğer detay ise; aktif olarak çalışmayanların dışındaki emeklilere de 5 bin TL verilmesini içeren önerge kabul edilerek teklife yeni bir madde olarak edildi.

TEFLİK ELEŞTİRİ TOPLADI

Bu teklif, AK Parti içinde de tartışma yarattı. AKP Grup Yönetim Kurulu’nda bazı üyeler, bu düzenlemeyi eleştirerek İstanbul ve diğer büyük şehirlerde binlerce kamu çalışanının aynı koşullarda olduğunun altını çizdi. Sadece BDDK’ya ayrıcalık tanınmasının doğru olmadığını detaylarıyla savundu. Toplantıda, konunun yeniden değerlendirilmesi ve düzenlemenin geri çekilmesi gerektiği yönünde görüşler ortaya çıktığı belirtildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Adilyan
    4 ay önce
    Katip ve infaz koruma memuru arkadaşlar 22.000 TL maaş almakta, mesleğe yeni başlamış hakim ise görevine 41000 TL ile başlamaktadır. Yaklaşık 20 yıllık hakim ki mesleğin anca unu oluşturanlar ise 63000 civarında maaş almakta. Keza öğretmeni polisi mühendisi aynı durumda. BDDKya yapılması planlanan bu ek ödeme kamu vicdanını gerçekten yaralamıştır.