Avrupa konseyi yetkilileri Ankara'da cezaevini ziyaret etti

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Güven Fonuna üye ülkelerin temsilcileri Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti.

Avrupa konseyi yetkilileri Ankara'da cezaevini ziyaret etti
Editör: adalet.tv
16 Şubat 2024 - 14:49 - Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 14:58
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ile Avrupa Konseyi İnsan Hakları Güven Fonuna üye ülkelerin temsilcileri, Hükümlü/Tutuklulara Yönelik Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesini ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin özel fotolar için tıklayınız.

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların iyileştirmesini amaçlayan, standart hale getirilmiş disiplin ve ödül uygulamalarının geliştirilmesi hedefiyle yürütülen Hükümlü/Tutuklulara Yönelik Disiplin ve Ödül Prosedürlerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete katılan Birleşik Krallık, Norveç, Finlandiya, İsviçre, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg Büyükelçilikleri temsilcilerine Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım eşlik etti. İlk olarak Sincan Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir araya gelen heyete Genel Müdür Yıldırım tarafından yerleşke hakkında bilgi verildi. Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumlarının genel bir tanıtımını yapan Yıldırım, ACEP hakkında da bilgi vererek bu projenin 2022 yılında Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Birliği (ICPA) tarafından Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldüğünü aktardı. Ayrıca, pilot denemeleri yapılan E-Doktor uygulaması hakkında uygulamalı anlatım yapıldı. Ardından, açık ceza infaz kurumu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren fırın, mutfak, mobilya atölyelerinde çalışmalar yerinde incelendi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde bulunan ve önemli bir enerji tasarrufu sağlayan güneş panellerini inceleyen heyet, yerleşkede bulunan Ankara Ceza İnfaz Kurumları Devlet Hastanesini de giderek Başhekimden sağlık uygulamaları hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki iş birliğiyle açılan Adalet Halk Kütüphanesi ziyaret edildi. Kütüphanenin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi alan heyet daha sonra Kadın Kapalı ile 2 No.lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarındaki uygulamaları yerinde inceleyerek ziyareti sonlandırdı.

Ziyarete, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı William Massolin, Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Georges Faber, Belçika Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Belçika Ankara Maslahatgüzarı Christophe Lechat, Hollanda Ankara Maslahatgüzarı Nathalie Lintvelt, İsviçre Ankara Maslahatgüzarı Riccarda Torriani ile Avrupa Konseyi İnsan Hakları Güven Fonuna üye ülkelerin temsilcileri, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Güngör ve Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum