Arka sokaklar dizisinin infaz koruma memuru sahnesine tepki

Arka sokaklar dizisinin infaz koruma memurlarını aşağıladığı sahneye tepki geldi. Senarist haddini fazlasıyla aştı!

Arka sokaklar dizisinin infaz koruma memuru sahnesine tepki
Editör: adalet.tv
02 Aralık 2023 - 23:18
Reklam
Kanal D’de yıllardır yayınlanan Arka sokaklar dizisi çekecek konu bulamamaktan olsa gerek infaz koruma memurlarını aşağılayan bir sahne yayınladı.

Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar tepkilerini dile getirirken CTE’den resmi açıklama yapıldı.

CTE’den yapılan açıklama: Ceza İnfaz Kurumlarımız ve Denetimli Serbestlik Müdürlüklerimizde görev yapan personelimiz görevlerini; temel insan haklarına, uluslararası sözleşmelere ve ulusal mevzuata tam riâyetle ifâ etmektedir.

Buna karşın bir TV kanalında yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizide; kurgunun da ötesine geçen, infaz ve koruma memurlarımızı töhmet altında bırakacak, görev sorumlulukları ile bağdaşmayan sahneleri kabul etmemiz mümkün değildir.

Kurumlarımızı ve gece gündüz fedakarca çalışan personelimizi karalayan, eleştiri sınırlarının çok ötesinde hedef haline getiren söz konusu yayınları kınıyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Mehmet SARIÇİZMELİ
    4 ay önce
    Kendi Bakanlığımızın gözünde asla değerimiz yokken , Ucube bi dizide değersizleşmemiz normal tebrikler Adalet Bakanlığı
  • Ay yıldız
    5 ay önce
    Gerçeği yansıtmıyor ve dizi yani film olarak yayınlanıyor ise ve herkes bunun bir diziden ibaret olduğunu biliyor madem niçin bu kadar tepki topladı hayret birazda mahkum ve ailelerini düşünmek gerekmezmi ceza içinde ceza o zaman yakışık almadı diyelim inanan varsa tepki gösteren taraf ta olur
  • Ü.E.
    5 ay önce
    Bir adalet bakanı tarafından sözler verilerek taslak paketlere sokup umutlandırıp sonra hiç birşey olmamış gibi taslaktan çıkarmak infaz koruma memurlarını aşağılamak değil mi? İnfaz ve koruma başmemurlarına yapılan uygulama aşağılamak değil mi? Arka sokaklarda ne oldu bilmiyorum ama bizler bsşta ön sokaklarda aşağılanıyoruz.