Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Hükümlülere Tarım Eğitimi

Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, hükümlü ve tutukluların kişisel gelişimlerine ve topluma kazandırılmalarına yönelik "Yeni Hayat Konferansları" başlatılıyor.

Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan Hükümlülere Tarım Eğitimi
Editör: adalet.tv
31 Mayıs 2024 - 11:44
Ceza infaz kurumunda, hükümlü ve tutukluların bireysel özelliklerini, hayat standartlarını ve suç işleme nedenlerini belirleyerek, kişiliklerini geliştirmelerine ve yeniden topluma kazandırılmalarına yardımcı olunuyor. Bu çalışmalar, tutuklu ve hükümlülerin bedensel ve ruhsal sağlığını korunması amacını taşıyor.

Hükümlü ve tutukluların günlük sorunlarından biraz olsun uzaklaşmalarını sağlamak ve kendilerine yeni bir hayat kurmalarına destek olmak amacıyla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında yapılan ve yılı kapsayan bir protokol gereği "Yeni Hayat Konferansları" programı düzenleniyor. Program çerçevesinde her ay farklı bir konuda konferans verilmesi planlanıyor.

Mayıs ayında, Antalya İl Tarım Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi Osman Güçlük ve Ziraat Mühendisi Dr. Abdullah Kadıroğlu tarafından "Yer Fıstığı Yetiştiriciliği" konulu ilk konferans veriliyor. Bu konferansla hükümlü ve tutuklular, yer fıstığı yetiştiriciliği hakkında bilgi edinerek, tarım alanında yeni bir beceri kazanma fırsatı elde ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum