Tarih: 27.08.2025 13:28

Sendikadan Memurların Zam Oranına Tepki Geldi: Son Perde Oynandı

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Sen'den Sert Tepki: "Hakem Heyetinden Adalet Değil, İşverenin Senaryosu Çıktı"

2024-2025 yıllarını kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadan sona erdi. Memur maaşlarına yapılacak zam oranları beklenenin çok altında kalırken, Hakem Heyeti kararı da adeta işverenin teklifinin onaylanmasından ibaret oldu.

Hakem Heyeti Kararı Memuru Tatmin Etmedi

Adalet Sen'in açıklamasına göre, sürecin sonunda verilen kararlar şu şekilde:

2026 yılı için: %11 + %7

2027 yılı için: %5 + %4

Taban aylığa: 1.000 TL artış

Bu oranlar, ekonomik gerçekler ve yüksek enflasyon karşısında memurun alım gücünü artırmak bir yana, daha da düşmesine neden olacak nitelikte.

Adalet Sen: "Tiyatronun Son Perdesi Oynandı"

Adalet Sen yaptığı açıklamada, süreci "önceden yazılmış bir senaryonun son perdesi" olarak değerlendirdi. Heyetin meşruiyetini sorgulayan sendika, temsilci gönderilmesiyle bu oyuna istemeden dahil olunduğunu ancak çıkan sonucun şaşırtıcı olmadığını belirtti.

"Gitmeyeceğiz denilmesine rağmen temsilci gönderilerek meşruiyet kazandırılan hakem süreci, aslında başından beri belli olan bir oyunun son perdesiydi. Şimdi perde kapandı, ama kapatılan aslında memurun umudu olmuştur."

"Kamu İşvereninin Teklifi Resmileşti"

Adalet Sen açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

Hakem heyetinden adalet çıkmadı.

Kamu işvereninin senaryosu resmileştirildi.

Memurun alım gücü görmezden gelindi.

Yetkili Sendikalara da Eleştiri

Adalet Sen, yıllardır toplu sözleşme masasının tek yetkili sendikası olan yapıları da sert bir dille eleştirdi. "Yetkiyi bize verin" diyerek her dönem destek toplayan sendikaların, memura hiçbir kazanım sağlayamadığı vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —