e-tebligat ile 24 bin 443 ağaç kesilmekten kurtuldu

ABONE OL

Adalet Bakanlığı modern çağa en iyi ayak uyduran kurumların başında geliyor. Teknoloji ile bütünleşen bakanlık, çalışmalarını bu yönde sürdürmeye devam ediyor. Son olarak e-tebligat ile milyonlarca lira tasarruf sağlandı ve binlerce ağaç kesilmekten kurtuldu.

Adalet Bakanlığı e-tebligat sistemine geçtikten sonra 41 milyon 63 bin 897 tebligatın e-tebligat olarak yapıldığı, bu sayede bin 437 ton kağıt tasarrufu yapıldığını bunun ise 24 bin 443 ağaca tekabül ettiği açıklandı. Adalet Bakanlığı adliyelerde aktif olarak kullanılan işlemleri birer birer internet ortamına aktararak hem vatandaşa yardımcı olmaya hem de dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Bilindiği üzere son olarak e-duruşma hizmetinin pilot bölgelerde kullanılmaya başlanılacağı belirtilmişti.

Uyap Uygulamalarında elektronik tebligat alt yapısı tamamlanarak 29 Haziran 2015 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de hizmete başlamıştır.
01 Ocak 2019 tarihi itibari ile yeni e-Tebligat sistemi Tüm Türkiye'de faaliyete geçmişti.
E-Tebligattan Kimler Faydalanabilir?
Elektronik tebligat alan tüm gerçek ve tüzel kişiler yaralanabilir.
E-Tebligat Nedir ?
Tebligat Kanunu 7/a maddesi ve elektronik tebligat yönetmeliğine göre tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından tebligata elverişli bir elektronik adres vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyen kişiye, elektronik yolla gönderilen bildirimdir. Fiziki ortamda yapılan tebligatla aynı sonuçları doğurmaktadır.
adalet.tv ailesi olarak Adalet Bakanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

e-tebligat etebligat e tebligat