Adliye personelinin cinsel görüntülerini internete yükleyen şahısa beraat kararı

Adliyede görevli personelin bir otel odasında gizlice çekilmiş cinsel içerikli görüntülerini internete yükleyen şüpheli şahısa mahkeme tarafından beraat kararı verildi.

Adliye personelinin cinsel görüntülerini internete yükleyen şahısa beraat kararı
Editör: adalet.tv
16 Mayıs 2023 - 13:55
İstanbul'da meydana gelen üzücü olay da Adliye çalışanı G. K.’nin, baygın haldeyken istismara uğradığı görüntüler, genç kadının kabusu oldu. Genç kadın, birlikte otele gittiği E. K.’nin, içeceğine ilaç katarak bayılmasına sebep olduğu gerekçesi ile savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Savcılık tarafıdan hazırlanan iddianame üzerine mahkemede dava açıldı. Yargılamayı yapan yerel mahkeme, E. K. hakkında beraat kararı verdi. Yapılan itiraz üzerine istinaf mahkemesi ise kararı bozdu. Dava yerel mahkemede yeniden görülecek.

OLAYIN DETAYLARI

İkilinin bir mobil arkadaşlık uygulaması üzerinden tanıştığı ve Büyükçekmece’deki E. K.'nin evine gittiği, daha sonra ise Esenyurt’taki bir otele geçtikleri dosya da ayrıntılarıyla yer aldı.

Genç kadının iddiasına göre; ikili önce tanıştıkları uygulamada canlı yayın yaptı. Sonrasında ise G. K. bayıltıldı. Uyandığında üstünde bulunan bazı kıyafetler yoktu. G. K. ne olduğunu anlayamadı. Kalkıp duş aldı ve otelden ayrıldı. Bir süre sonra kendisine ait uygunsuz görüntüleri internet ortamında gören genç kadın suç duyurusunda bulundu.

Genç kadın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, içinde otel odasında yaşadığı cinsel istismarın olduğu görüntü kaydını savcılığa teslim etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yetkisizlik nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına devretti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayın kendi sorumluluk alanında yaşanması nedeniyle E. K. hakkında, “Nitelikli cinsel saldırı”, “Basit cinsel saldırı” ve “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından iddianame düzenlendi.

BERAAT KARARI VE İTİRAZ

Yargılama sonucu nihai kararını açıklayan yerel mahkeme heyeti (Ağır Ceza Mahkemesi) sanık E. K. hakkında, "her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil olmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Alınan bilgiye göre Aile ve Sosyal Hizmetlere Bakanlığı avukatı mahkemenin bu kararına itiraz etti. Dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine gitti. İstinaf Mahkemesi mağdur kadının duruşmada dinlenmediğini, yazılı bir beyanın duruşmada okunmasının dinleme yerine geçmeyeceğini belirterek bozma kararı verdi. Dosyayla ilgili yeniden yargılamanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum