Adalet Sen Genel Başkan Yardımcısından önemli açıklamalar

Adalet Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kasapoğlu, sendikalar çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Sen Genel Başkan Yardımcısından önemli açıklamalar
Editör: adalet.tv
21 Eylül 2021 - 00:53
Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlerde Adalet Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Kasapoğlu, Adalet Sen'in son dönemde yapmış olduğu çalışmalar ve genel sendikal sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Kasapoğlu'nun facebook hesabından yaptığı açıklama:
Neden Adalet Çalışanları Sendikası? Kamuda memurların sendikalılaşma tarihi 30 yıl önceye dayanıyor. O yıllarda öne çıkan sendikalar örgütlenme yaparken Yargı Çalışanlarını es geçerek Falan Büro Sen, Filan Büro Sen gibi isimlerde sendikal örgütlenmelerle Yargı çalışanlarını kendi bünyelerine katıp, örgütlenmelerini sürdürüp Yargı Çalışanlarının sayısal çoğunluğundan yararlanıp 52 kurumdan oluşan Genel İdari Hizmetler sınıfıyla hareket etmeye başladı. Ardan 18 yıl kadar uzun bir zaman geçti ancak her dönem farklı bahanelerle Yargı Çalışanlarını üvey evlat olarak gördüler ve bu 52 kurumun gücüyle milletvekili, belediye başkanı gibi siyasi ideallerinin peşinden koşarak bireysel menfaat gözettiler ama biz Yargı Çalışanlarını her zaman unuttular.

2009 yılına gelindiğinde ise Yargı Çalışanları artık kendi hakkını ve hizmet sınıfını istiyor söylemiyle siyasi ideallerden ve bağlantılardan uzak, ideolojik olmayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerine zarar vermiş, verebilecek veya bunu düşünebilecek herhangi bir oluşumun ya da kişinin yanında olmayan, bunu iddia edecek müfterilerin de kanuni olarak karşında olan, tek amacı Yargı Çalışanlarının hakkını savunarak yıllar geçtikçe unutulan, istenmeyen ve hep ötelenen, çalışması ve emeği ile hak edilmiş olan saygıyı kazanmayı hedefleyen bir oluşum olan Adalet Sen sendikasını kurarak tüm Yargı Çalışanları için bir milat gerçekleştirilmiş oldu.

Adalet Senin 52 kurumdan bağımsız olarak sadece Yargı Çalışanlarını üye yapması çok önemliydi. Bunu yaparken üst kuruluşlarda ve konfedere örgütlenmelerde yer almaması da bu önemin bir parçasıydı. Çünkü konfederal örgütlenmeler siyasi bağlantıların hedefinde olacaktı. Siyasetten arınma ve uzak durmanın  yolu da buydu. Siyasetten uzak durup Yargı Çalışanlarının haklarını aramak için yola koyularak önce Mübaşir arkadaşlarımızın G.İ.H'e geçmesi için dava açarak bir ilke imza attı.

Ardından 3600 ek gösterge konusunda daha önce hiç söylemi bile yokken bunu en çok hak edenin Yargı Çalışanları olduğunu bildiği için dava açarak bu söylemi Türkiye gündemine sokmayı başarmıştı artık Yargı Çalışanlarını tanıyan bilen birileri vardı, sonrasında ise genel merkezinde Yargı Çalışanı olmayan sendikalar tehlikeyi fark ederek kendi bünyelerine Yargı Çalışanlarını alıp "adliyecileri düşünüyoruz" izlenimi vermeye gayret gösterdiler ancak sonuç yine aynıydı. Hatta falan büro sen yıllar önce kurulmasına ve kuruluşundan 20 sene sonra tarihinde 1 kere Adalet Çalışanları için çalıştay yapmaya kadar gitti. Sebebi ise Yargı Çalışanları artık kendi sendikasına sahip çıkıyordu. Filan Büro sende ise bir yargı çalışanını genel başkan yaparak bu başkanın türlü oyunlarla görevden alınmasına neden olacaklardı. İşte kişisel menfaat ve çıkar kendini burada açıkca belli ediyordu.

Adalet Senin amacı neydi? Yargı çalışanlarının olduğu tüm kurumlarda yetkiyi elde edip dertlerimizi, sorunlarımızı, maruz kaldığımız mobbingi, kaybedilen özlük haklarımızı, imzalanan promosyon sözleşmelerine taraf olarak kazanım elde edip, haksızlığa uğrayan personelin hakkını aramak olacak.

Şunu söyleyebiliriz ki Adalet Sen, hiç bir zaman kişisel menfaatlerin sendikası olmamıştır. İdeolojilerden uzaktır, milletvekili olmak isteyenlerin basamak olarak kullanabilecekleri bir oluşum değildir. Onurlu, Şerefli ve Saygıyı hak eden Yargı Çalışanlarının oluşturmuş olduğu bir mesleki örgütlenmedir. Adalet Sen sadece belli bir kesime hitap eden faydalardan uzak durarak tüm üyeler ve yargı çalışanları için çabalar, risk alır, yapılmayanı yapar, iftiradan uzak onurlu sendikacılık yapar.

Tüm Yargı Çalışanlarına çağrımdır! Bireysel menfaat dışında başka bir amaç gözetmeyen kişilerin bulunduğu Falan Büro Sen, Filan Büro Sen gibi Yargı Çalışanlarına rakamsal veriden başka hiçbir şey katmayan sendikalardan kurtulmamızın ve birlikte hareket ederek bunca yıldır Falan Filan Büro Sen ve benzeri sendikaların bizlere vermiş olduğu zararı gidermenin tam zamanıdır.
Reklam

YORUMLAR