Adalet Bakanından infaz düzenlemesi ve açık cezaevi izinleri açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan infaz düzenlemesi ve açık ceza infaz kurumu konularında bugün yeni bir açıklama geldi.

Adalet Bakanından infaz düzenlemesi ve açık cezaevi izinleri açıklaması
Editör: adalet.tv
11 Ocak 2023 - 19:18
Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen Adalet Bakanı Bozdağ, covid izinlerinin kalıcı hale getirme düşüncesinin olmadığını aktardı. Bilindiği üzere 100 bin civarında hükümlü 3 yıla yakın bir süredir izinli olarak cezalarını evlerinde infaz ediyor.

Bakan Bozdağ, 'yeni infaz düzenlemesi' konusuna da açıklık getirdi. Covid süresinde verilen izinlerin kalıcı hale gelmesi sorusunu yanıtlayan Bakan Bozdağ, "Yeni bir infaz düzenlemesi çalışmamız yok. Covid izinlerini kalıcı hale getirme düşüncemiz de yok." şeklinde konuştu.

Daha önce 2016 yılında 671 sayılı KHK ve 2020 yılında 7242 sayılı yasa ile 5275 sayılı infaz yasasına ek düzenlemeler yapılmış ve binlerce mahkum tahliye olmuş, binlerce mahkum ise açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanmıştı.

Adalet Bakanı Bozdağ, Yedinci Yargı Paketi'ne ilişkin dün (10 ocak) önemli açıklamalarda bulunmuş, pakete ilişkin düzenlemede sunumun bu hafta olacağını belirterek “İnfaz ile ilgili bir düzenleme paket içinde yer almayacak. Biz düzenlemeyle ilgili mutabık kaldık ama sunum yapmadık. Bu hafta sunum yaparız“ şeklinde konuşmuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Tek Büyük Allahtır Allah'tan başka ilah yoktur .
    1 yıl önce
    Çok insan görüyorum hiç bir af cikmasin diyorlar kardeşim benim senin bacın veya kardeşin ablan abin baban annen cocugun içerde olmadığı için Sen anliyamazsin yanmanin ne olduğunu bilemezsin de senin gibi insanlar ben herşeyde kendime Hayatimi yasiyayim kimseye af olmasin diyip gezenler rabbim diyor ki tövbe eden herkeze kapım açık diyor Bu canı yanmayanlar birgün basiniza böyle bir olay yaşandı mı o zaman görürüm sizin o güzel yüzünüzü adalet mülkün temeliyse bir afi hak ediyor insanlar Yuva kurup evlenenler işini kuranlar tekrar ceza evine gitsin diyenler Kaç kişi var şu yuzlerinizi beli edin De begenmede begenmeyede af istiyenler beyensin istemeyen beğenmesin Görelim o yüzleri bakaLim .
  • Tamer Can
    1 yıl önce
    Katilin, hırsızın, dolandırıcının, gaspçının, yankesicinin, torbacının mı canı yanıyor siz şaka mısınız? Canı yananlar yakını öldürülen, malı çalınan, yaralanan mağdurlar. Suçtan zarar gören mağdurların adaletten beklentisi suçluların suçunu tam ve cezaevinde çekmesidir. Zarar vediğiniz mağdurlardan isteyin affı bakalım ne cevap alacaksınız.
  • Şoreş önce vatan
    1 yıl önce
    Yav bunların varı yok yoku var demek bekleyin ve görün nabız ölçerler
  • Metin yücetepe
    1 yıl önce
    Terör sucundan yatanlar haricinde.? bir af gelse. Af geldiginde birdaha aynı suçtan tekerrür olursa işledigi sucun cezasınıda af yasasından beraat ettigi sucun cezasınıda yatıesınlar....
  • Gökhan
    1 yıl önce
    Birçok suç kaydı ile dışarıda dolaşıp insanların canını yakanlardan bıktık. Suçluluları sevindiren hiçbir düzenleme olmamalı. Af ya da şartlı tahliye ile dışarıdaki suçlu sayısı daha da artmamalı. Suç işleyenler cezasını eksiksiz çeksin.
  • Ayten yılmaz
    1 yıl önce
    Açık cezaevi izinleri kalıcı hale gelmeli onca kişi evlendi nişanlandı işe girdi hayatlarına bi şekilde yön verdiler kalıcı olmalı duyulsun artık sesimiz bitsin artık bu işkence