Açık cezaevi izinleri 2 ay uzatıldı

Açık ceza infaz kurumu 2 ay uzatıldı. Resmi açıklama CTE'den geldi.

Açık cezaevi izinleri 2 ay uzatıldı
Editör: adalet.tv
30 Ocak 2023 - 19:27
Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) açık ceza infaz kurumu izinlerinin 2 (iki) ay daha uzatıldığını resmi olarak açıkladı.

CTE'den konuyla ilgili yapılan resmi açıklama: "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi kapsamında, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Ocak 2023 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi kullanıldı.

Bilindiği üzere açık ceza infaz kurumunda bulunan 100 bin civarında hükümlü 2 yılı aşkın süredir cezalarını evlerinde infaz ediyor. Buna ilave olarak Denetimli Serbestlik hükümlüleride denetim planı düzenlenmeden cezalarını infaz ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile açık ceza infaz kurumu izinlerinin 2023 Temmuz ayına kadar uzatılacağını açıklamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Cem
    1 yıl önce
    Artık mahkumlar cezaevine dönsün, suçu sabit olan ceza alan dışarıda rahat rahat gezmemeli.
  • Selçuk YILMAZ
    1 yıl önce
    Kapalı cezaevinde yatanlar insan değilmi alkolden bile 4/4 yatanlar adamlar insan vurup dışarda geziyor alkol kullanan içerde yatıyor nasıl bir hükümet bu bu saatten sonra oyumuz meral hanımın ikinci kez mükerrir kalmazsa kapalı cezaevinde mahkumlar yerde yatsın açıktakiler gezsin ne ala memleket sözde insan hakları eylem planı pandemide bile yararlanamadı kapalıda ki insanlar 14 gün cezayı bile yattılar ama seçimde biliyorum Allahın adaleti şaşmaz