9'uncu yargı paketi ile AYM için düzenleme yapılacak

9'uncu yargı paketi ile AYM'ye düzenleme geliyor. Seçim sonrasında paket çalışmalarının hızlanması bekleniyor.

9'uncu yargı paketi ile AYM için düzenleme yapılacak
Editör: adalet.tv
21 Mart 2024 - 11:01 - Güncelleme: 21 Mart 2024 - 11:08
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 8'inci yargı paketinden bazı maddeler seçim nedeniyle çıkarılmıştı. Bu maddelerin seçim sonrasında TBMM'ye gelmesi beklenen 9'uncu yargı paketinde olması bekleniyor.

9'uncu yargı paketinde özellikle ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluları ilgilendiren maddelerin yanı sıra AYM'yi ilgilendiren yeni maddelerin olması da bekleniyor.

AYM'nin yetki aşımı olduğu iddia edilen doğal yetkilerine sınırlama getirilmesi bekleniyor. Ulusal basında yer alan haberler hukukçuları üzse de paketin taslak metni henüz yayınlanmadığı için net bir durum söz konusu değil.

Kulislerde konuşulan bilgilere göre AYM' için; Hak ihlali kararının sonuçları yeniden belirlenecek. AYM, yeniden yargılama ve tazminat dışında karar veremeyecek. TMK ve CMK'da da değişiklik yapılacak. Milletvekillerinin yargılamalarındaki hukuki boşluk giderilecek.

Özellikle Milletvekillerini ilgilendiren durumlarda AYM'nin verdiği kararlar ile Yargıtay'ın kararları sorunları beraberinde getirmişti. Bu konuda ciddi bir düzenleme gelmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • sema poyraz
    1 ay önce
    Allah rızası için ŞTGA lar içinde bir indirim düzenleme istiyoruz sayın bakanım.
  • avukat ali
    1 ay önce
    Yargı paketinde lütfen sahtekar avukatlar içinde madde olması için gündem yaratın. Biz avukatlar müvekkillerin yüzüne bakamaz hale geldik. Avukat arkadaş Barolar birliğinde bir avukatı şikayet dilekçesine denk gelmiş. Adanada baro komşisyon üyesi bir bayan avukat baro başkanıda siyasetçileride kullanarak vatandaşların parasına çöküyormuş. Yalan ve iftiralarla dava açan bu avukatı bazı adliye bürokratlarıda koruyormuş. Şimdi soruyorum bu avukatla bizler aynı terazi rafındamıyız.