8. Yargı paketi TBMM Başkanlığına sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, adli para cezalarında (APC) alt ve üst sınırları yeniden düzenlediklerini belirleterek, "1 günlük cezanın alt sınırı 100 TL, üst sınırı 500 TL'ye çıkarılacak" ifadesini kullandı.

8. Yargı paketi TBMM Başkanlığına sunuldu
Editör: adalet.tv
16 Şubat 2024 - 17:37
Milyonlarca kişinin merakla beklediği yeni yargı paketi TBMM'ye sunuldu. Paket ile birlikte yargı dünyasında bazı yenilikler yaşancak.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 8. Yargı Paketi'nin ayrıntılarını açıkladı.

Teklifin bir tanesi geçici olmak üzere 43 maddeden oluştuğunu ifade eden Zengin, amaçlarının yargı hizmetlerinin daha etkin sağlanması olduğunu aktardı.

APC'LER DE SINIR DEĞİŞİYOR

Adli para cezalarında bazı alt ve üst sınırları yeniden düzenlediklerini kaydeden Zengin, bir günlük ezanın alt sınırının 100, üst sınırının ise 500 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

Milletvekili Zengin, "Adalet bakanlığı bünyesinde bulunan tazminat komisyonuna yeni görevler vererek yeni bir hüviyete kavuşturmuş oluyoruz. Manevi tazminat talepleri anayasa mahkemesi yerine bu komisyona yapılacak. Bireysel başvurulardaki yığılmalar olmayacak artık" ifadesini kullandı.

Paketin en önemli detayı ise ikinci kez mükerrir ilamlarda yapılacak değişiklik ile tahliyelerin önü açılacak. Bu dosyalar mahkemelerden yeniden ek karar aldırılarak hızlı bir şekilde tekrardan infaza verilecek.

Yeni yargı paketi 70 maddeden oluşacak.

Bakan Tunç knoyula ilgili olarak daha önce şu açıklamayı yapmıştı:n"8. Yargı Paketimizin taslağını Meclis grubumuza ilettik. Orada tartışmalar, konuşmalar devam ediyor. Milletvekillerimiz çalışıyorlar ve teklif aşamasına gelmek üzere. Yaklaşık 70 maddeyi buluyor. Özellikle yargının etkinliğini, yargı hizmetlerinin etkinliğini arttırmaya yönelik önemli düzenlemeler var. Yine ceza adaletiyle ilgili önemli düzenlemeler var. İnşallah Meclis seçim için ara vermeden önce görüşülüp yasalaşacağını ümit ediyoruz."

"Bütün mahkemelerde temyiz ve itiraz sürelerinin yeknesak hale getirilmesini sağlıyoruz. 'Tebliğ mi tefhim mi' bunu da ortadan kaldırarak, tebliğden itibaren başlayacak ve iki haftalık süre diyoruz. Burada yeknesak bir uygulamayı getirmek istiyoruz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Mahkum aileleri
    2 ay önce
    4/4 2. Kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşulu salı verilmesi denetim hakları geri alınan 107/12 107/13 koşulu salı verilme ve denetim hakkı istiyor Mahkum aileleri maddi manevi zor y İnfaz düzenlemesi madde ayrımsız olsun
  • MAĞDUR AİLE
    2 ay önce
    Şartlı tahliyesi geri alınanlar/ŞTGA) içinde bir çalışmanız var mı zira onlarda 4/4 cezalar gibi indirimsiz ve açık yada denetimli hakları yok hiç olmazsa 1 katını yatabilirler aileler mağdur siz değerli büyüklerimizden isteğimizdir ŞTGA İÇİNDE Bİ ÇALIŞMANIZ ALLAH RIZASI İÇİN OLSUN.
  • İnfaz Koruma
    2 ay önce
    İnşallah İnfaz Koruma Memurları bu defa da hüsrana uğramaz.