5 İnfaz koruma memuruna 3 yıl hapis cezası talep edildi

Cezaevi çocuk koğuşunda cinsel istismar davası: 5 infaz koruma memuruna 3 yıla kadar hapis talebi.

5 İnfaz koruma memuruna 3 yıl hapis cezası talep edildi
Editör: adalet.tv
12 Şubat 2024 - 18:09
CİNSEL İSTİSMAR - Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı "infaz koruma memurlarının durumu fark etmemeleri hayatın olağan akışına" aykırı dedi.

Çocuk koğuşunda yaşanılan cinsel istismar davasında, kurumda görevli infaz ve koruma memurlarına adli ve idari soruşturma açıldı.

Mağdur çocuk, memurlardan şikayetçi olmasa da, savcı iddianamede infaz koruma memurları için hapis cezası talep etti.

Akıllara durgunluk veren olay, 2022 yılı Ağustos ayında Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana gelmişti. 'Cinsel istismar' suçundan Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklanan S.T. ile M.D., iddiaya göre aynı koğuşta kaldıkları, A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö. çocuk mahkumların tarafından cinsel istismara uğradı.

Suçun işlendiği zaman 17 yaşında olan mağdur S.T.'nin, 12 Ağustos 2022 günü Bakanlığın nakil emri üzerine sevk olarka gittiği Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan muayenesinde ortaya çıktı.

SAĞLIK DURUMU ORTAYA ÇIKTI

Vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri görülen S.T.'nin, Kocaeli'deki kapalı cezaevinde M.D. ile birlikte, A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö.'nün cinsel istismarına maruz kaldıklarını, kemerle darbedildiklerini, zorla ayaklarını yıkattıklarını, kendilerine masaj yaptırdıklarını, bardaktan ve pet şişeden zorla idrar içirdiklerini beyan etmesi üzerine, kurum müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Yargılama sonucu eyleme karışan diğer çocuklara hapis cezaları verilmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • Eski Gardiyan
    2 ay önce
    Boş boş yorum yapmayın bilader. Çocuk koğuşları 24 saat boyunca 30 dakika yada saatte bir kez ziyaret edilir. En az 24 kez kontrol yapılır. Maalesef biri o savcıya söylesin hayatının doğal akışına aykırıysa çocukların yattığı yerlere kamera koysunlar. Ortak yaşam yerinde olan kameralar neden yatakhanede yok. 7/24 çocuk koğuşlarında memur içerde bekleyecek değil ya !!!! Dışarda 10 kişiyi bıçaklayan tecavüz eden adam öldüren adamlara (Somali Cumhurbaşkanı oğlu gibi) takipsizliği yapıştıran yada ceza talep etmeyen Savcılar ne hikmetse İKM ye gelince bir aslan kesiliyorlar.
  • mazlumun ahı
    2 ay önce
    uzun zamandır takip ediyoruz bu kanal kamu personeliyle ilgili bır olayı haberi baya ballandıra ballandıra anlatıyor..şimdi sorarım size dışarıda biri başkasını taciz tecavüze ettse polisi yargılıyorlar mı da ki içeride bir olay oldu mu memura hemen soruşturma.... yeterince zor şartlarda çalışıyor zaten memurlar birde soruşturmadan soruşturmaya koşmaları göreve olan inancını sarsıyor 40 dosyası olan bir suç makinesine yapılmayan muamele memera yapmak insan hakların aykırıdır ve mobbingdir
  • Yumad efendi
    2 ay önce
    Görevden alsınlar kapının karşısında oturup pof pof sigara içmesini bilirler niye kontrol edilmemiş bu zamana kadar
  • Hıyara cevap
    2 ay önce
    Boşsun hemde bomboş
  • İKM
    2 ay önce
    Ayrıca çoğu haber sitesinde 3 aydan 1 yıla kadar görevi ihmalden yazıyor adalet.tv 3 yıla kadar yazmış adalet.tv sizi de tarafsız davranmaya davet ediyorum!
  • İKM Paralı Potansiyel Mahkum Değildir
    2 ay önce
    Yazık anasının babasının terbiye edemedikleriyle uğraşmak çok zor hele birde suç makinesi ise bir ikm olarak hiç çalışmak istemediğim çocuk ve rehabilitasyon cezaevleridir. Cami avlusundan toplanmıyor ya bunlar memur napsın buton yapmadıktan sonra harbiden gökten taş düşse, iftiralar vs. infaz korumaya hemen soruşturmalar, mahkemeler çok can sıkıcı bir durum işin içinde olmayan maltada içerde çalışmayan kimse bizim halimizi bilmez hakim, savcı, müdür bile! Nokta kadar değerimiz yok...
  • Ü.E.
    2 ay önce
    Günah keçisi olarak beş infaz ve koruma memuru bulunmuş hepsi bu ama yazık. Bu durum infaz ve koruma memurlarının azmini kırmaktan başka bir işe yaramaz
  • Davud
    2 ay önce
    Gökten taş yağsa infaz ve koruma memurlarına soruşturma açacaklar.
  • Eylül
    2 ay önce
    İşi ne,neden para alıyorlar.cocugun geleceği bitmiş aldıkları cezanın yatari bile yok.ise geri donmemeleri lazım!!!