2 bin liralık emekli maaş zammı sonrası memura ek zam gelecek mi?

Memurların gözü kulağı seçimler öncesinde gelmesi beklenen ek zam haberinde. Memurlara ek zam gelecek mi? Detaylar haberimizde.

2 bin liralık emekli maaş zammı sonrası memura ek zam gelecek mi?
Editör: adalet.tv
27 Mart 2023 - 11:51
14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde emeklilere 2 bin TL ve bayram ikramiyelerine 900 TL zam yapıldı. Asgari ücretin de bu süreçte 10 bin TL olabileceği açıklandı. Memurlar ise kendilerine de ek zam yapılmasını talep ediyor.

Devlet Kurumlarında görev yapan milyonlarca memur aldıkları maaşlar ile enflasyon altında ezilmeye devam ediyor. Çoğu memurun maaşı ise neredeyse asgari ücret işle aynı seviyede. Memurlar artık ev ve araba alma hayali kurmuyor. Memurların beklentisi seçimler öncesinde ciddi bir ek zam yapılması.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içeren torba teklifi TBMM'ye sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklama yaptı. Elitaş, "Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde çerçevesinde en düşük maaş alanların maaşı 7 bin 500'e çıkacak. EYT kapsamına girenlerde 5 bin 500 alanlar vardı, onlarınki de 7 bin 500'e çıktı. Bugün kanun teklifini veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiririz" dedi. Mustafa Elitaş, "7 bin 500 TL altındaki emekli maaşları bu seviyeye çıkacak, üstündeki maaşlar aynı kalacak" dedi.

Gazetecilerin kamu çalışanlarının ara zam beklentisini belirtmesi üzerine Mustafa Elitaş, memurların ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını belirleyen Kamu görevlileri iş sözleşmesinin Kanuni olarak revize edilmesinin mümkün olmadığını, gündemlerinde ara zam konusu olmadığını söyledi:

"Şu anda önümüzde öyle bir durum söz konusu değil. Toplu sözleşmenin revizesini kanun olarak bizim yapabilmemiz mümkün değil. Aksi halde Anayasa'ya aykırı bir durum ortaya çıkarmış oluruz."

Bilindiği üzere daha önce de benzer açıklamalar yapılmış ancak bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında müjdeli haberleri açıklamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Misafir
    1 yıl önce
    Evet sayın hükümet memur ve diğer emekliler sizden ciddi bir zam bekliyor yanlış anlamayın ev araba almak için ya da bodruma antalyaya tatile gitmek için değil sadece evinin kirasını ödemek için okula giden çocuğuna beslenme koymak için ve evinin bir aylık en zaruri iaşesini görebilmek için gezmek giyinmek için zam istemek ne haddimize
  • Davud
    1 yıl önce
    Bozdağ istifa