1 Ay hapis cezası alan hükümlü de cezaevine girecek

İnfaz sistemi değişiyor: 1 Ay hapis cezası alan hükümlü de cezaevine girecek.

1 Ay hapis cezası alan hükümlü de cezaevine girecek
Editör: adalet.tv
07 Aralık 2023 - 12:23
Yeni yargı paketinin detayları! 1 ay ceza alanlara bile hapis yolu görünüyor, uzun süreli yargılamalar için Tazminat Komisyonu kurulacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili detayları açıkladı.

Bakan Tunç, "60'tan fazla madde var. 2 yıl altında ceza alan biri hiç cezaevine girmiyor. 1 ay ceza alan bile 12 gün cezaevinde kalmalı diye düşünüyorum. Cezası 5 yılın altındaki suçlar için cezaevinde kalma olacak ki cezalar caydırıcı olsun" ifadesini kullandı.

DETAYLAR NETLEŞİYOR

Ankara'da "Dünya İnsan Hakları Sempozyumu" çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki önemli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni yargı paketinin detaylarını açıklayan Tunç, "Çalışmalarımız sürüyor, geniş bir görüş alma sürecindeyiz. Yargı reformu konusunda milletvekillerimiz buna ekleme yapabilir ya da kaldırabilir. Takdir onların. Suç işleyenin yanına kalmaması lazım. 2 yılın altında ceza alan birisi hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye olmuş oluyor. 1 ay ceza alan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyorum. Bu yüzden denetimli serbestlik süresine oran getirerek. Yani 1 ay en azından cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. 2 yıl ceza alan birisinin en az 9 - 9,5 ay gibi bir süre ceza almasının önemli olması gerektiğini düşünüyoruz. Cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından cezaevinde kalma olacak ki cezaların en önemli özelliği caydırıcı olmasıdır"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum